Home Lifestyle BEWEZEN: vrouwen veroorzaken minder ongelukken op de baan

BEWEZEN: vrouwen veroorzaken minder ongelukken op de baan

Sorry, boys!

vrouwen
Shutterstock

Mannen durven soms wel op te scheppen dat ze betere chauffeurs zijn, maar uit een onderzoek van Mercedes-Benz komen heel andere cijfers naar voren. Zo blijkt namelijk dat mannen al vaker een ongeluk gehad hebben of iets geraakt hebben. Sorry heren, maar het is voor eens en voor altijd bewezen!

Het onderzoek van Mercedes-Benz bevat een aantal opvallende statistieken en die zetten wij met plezier op een rijtje voor jou. Mannen veroorzaken bijvoorbeeld meer schade op de weg dan vrouwen. 35 % geeft toe dat ze al twee keer of meer een ongeluk gehad hebben of iets geraakt hebben. Bij vrouwen is dit maar 19 %. Goed bezig, dames!

We hebben bovendien nog meer goed nieuws, want 28 % van alle vrouwen heeft nog nooit een verkeersongeluk gehad. Bij mannen gaat het hier om 21 %. De exacte reden hiervoor is niet bekend, maar de alertheid achter het stuur zou er iets te maken mee kunnen hebben. 37 % van alle mannen zegt namelijk dat ze al eens in slaap gevallen zijn achter het stuur. Bij vrouwen ligt dit percentage een stuk lager, namelijk op 18 %.

Safety first

Nog een paar interessante weetjes? We hebben vaak tientallen hoge hakken in onze schoenenkast staan, maar tijdens het rijden verkiezen we toch liever een paar sneakers. Zo neemt 69 % van alle vrouwen een extra paar schoenen mee om te rijden.

Verder verschillen we niet zo hard van mannen als we soms denken. Als het op de kleur van onze wagen aankomt, hebben we vaak dezelfde mening. Zo geven we massaal de voorkeur aan zwart en ook de rest van de top drie (grijs en blauw) komt overeen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.