https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body BEWEZEN: Ed Sheeran maakt ons dik

BEWEZEN: Ed Sheeran maakt ons dik

Ed blijkt niet zo goed te zijn voor onze 'shape'

Met teksten als ‘I’m in love with the shape of you’ smelt Ed Sheeran je hart, maar uit onderzoek blijkt dat de zanger helemaal niet zo goed is voor ‘the shape of you’. Populaire deuntjes als die van de rosse Brit zouden ons dikker maken. Raar maar waar!

Normaal gezien ontvangen we alles wat uit Scandinavië komt met open armen, maar van dit Zweedse onderzoek hadden we liever nooit gehoord. Een studie van 1,8 miljoen verkopen in een fastfoodrestaurant toont aan dat we meer eten als we ons favoriete liedje op de achtergrond horen.

Playlist afgestemd op doelgroep

Playlists die specifiek afgestemd zijn op de doelgroep van een merk, zouden volgens de studie de verkoopcijfers bevorderen. In de onderzochte fastfoodketen steeg de verkoop van hamburgers met 8,6 procent, de bijgerechten met 11,1 procent en desserts met 15,6 procent.

De playlist was in dit geval gericht op de millennials, met ‘Shape of You’ van Ed Sheeran als grote favoriet. De conclusie van het onderzoek, gevoerd door Swedish Retail Institute in samenwerking met Soundtrack Your Brand, is dat het afspelen van populaire muziek de verkoop met 9,1 procent kan bevorderen. Let de volgende keer dat je een burger met frietjes bestelt dus zeker op de achtergrondmuziek. Je wordt onbewust beïnvloed door je omgeving!

Bron: The Guardian

Lees ook: