Home Lifestyle BEWEZEN: de gemiddelde moeder werkt 2 voltijdse jobs

BEWEZEN: de gemiddelde moeder werkt 2 voltijdse jobs

En daar kan je alleen maar respect en bewondering voor hebben

moeder
Shutterstock

Er wordt soms gezegd dat moeder zijn een fulltime job is, maar dit blijkt nog een understatement te zijn. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat de meeste mama’s eigenlijk twee voltijdse jobs beoefenen.

Wij weten zo al dat onze mama’s keihard werken, maar dankzij een onderzoek van Welch’s weten we precies hoe hard ze zich uitsloven voor anderen. De studie werd uitgevoerd bij 2.000 moeders die kinderen hadden tussen de vijf en de twaalf jaar oud. Conclusie? Alle respondenten werken gemiddeld zo’n 98 uur per week.

Work, work, work, work, work, work

Als je weet dat de gemiddelde werkweek uit 40 uur bestaat dan kunnen we concluderen dat onze mama’s eigenlijk twee voltijdse jobs hebben. Uit de resultaten bleek dat de meeste moeders hun dag beginnen rond 6u25 en dat ze pas echt klaar zijn om 20u31. Zo komen we al snel aan een werkdag van veertien(!) uur. Vaak zijn ze voor en na hun werkdag nog continu bezig voor anderen en hebben ze maar weinig tijd voor zichzelf. Uit de cijfers blijkt namelijk dat ze dagelijks maar een uur me-time hebben.

Ben jij een jonge mama en weet je vaak niet waar je eerst moet beginnen? Voel je dan zeker niet schuldig, want je hebt echt alle reden om moe te zijn. Probeer daarom eens om wat meer tijd voor jezelf te nemen en schuif daarom dit artikel onder de neus van je partner. Sorry schat, maar jij kookt vanavond (en vergeet meteen ook de afwas niet).

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.