Home Body & Mind Daarom kan je maar beter even wachten met kinderen

Daarom kan je maar beter even wachten met kinderen

Het perfecte excuus voor als je nog niet klaar bent voor kinderen

Corbis
Je hebt een serieuze relatie en jij en je lief zitten al even in de huisje-boompje-beestjesituatie. Volgende stap: kinderen. Toch kan je hier beter even mee wachten, als je nog geen 30 bent tenminste. Vrouwen op deze leeftijd zouden volgens onderzoek slimmere kinderen krijgen

Vrouwen die op de leeftijd van 30 jaar hun eerste spruit krijgen, zouden slimme en gezonde baby’s op de wereld zetten. Dit zou meer het geval zijn dan wanneer je op jonge leeftijd een kind krijgt. Dit blijkt uit een nieuwe analyse. Het onderzoek werd uitgevoerd op meer dan 18 000 kinderen en focust zich op de leeftijd van de moeder.
 

Vrouwen die kinderen kregen op hun 30ste of kort erna kwamen het beste uit de studie. Hun kinderen behaalden betere scores op cognitieve testen dan kinderen van moeders die hen kregen toen ze twintig waren.
 

Hoe ouder jij bent, hoe slimmer zij worden

Moeders die de leeftijd van 30 bereikt hebben als ze hun eerste kind krijgen, hebben vaker een hoger inkomen en een gezonde levensstijl. Volgens de studie hebben ze ook meestal een hoger diploma, een stabiele relatie en gaan ze sneller op zoek naar hulp tijdens hun zwangerschap. Ook zouden ze minder roken, sneller borstvoeding geven en meer voorlezen aan hun kroost.
 

De onderzoekers gaven wel aan dat er nog verder onderzoek nodig was. Alle onderzochte kinderen hadden de leeftijd van vijf jaar bereikt toen ze deelnamen aan de studie.

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.