Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Perfect timing!

Bewezen: chocolademelk is goed voor je gezondheid

De herfst is hét ideale moment om heerlijk te genieten van een (warme) chocolademelk. Toch is een warme choco (slagroom niet inbegrepen) niet alleen lekker, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Dit blijkt namelijk uit een Amerikaanse studie.

Waarom is chocolademelk nu goed voor je gezondheid? Volgens het onderzoek, dat gepubliceerd werd in Nature, is het goed voor je geheugen. Bovendien kan het ook helpen om geheugenverlies tegen te gaan. Handig, toch? Nooit meer iets vergeten door elke dag een een tas chocolademek te drinken. Wij zouden niet twijfelen.
 

Zo zit het onderzoek in elkaar

De studie werd uitgetest bij 37 personen. Deze werden ingedeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg de opdracht om gedurende drie maanden een chocolademelk te drinken die rijk was aan flavanol. De tweede groep dronk een chocolademelk die minder van het ingrediënt bevatte. Uit het resultaat blijkt dat testpersonen uit de eerste groep beter scoorden op verschillende geheugentesten. Bovendien was er meer hersenactiviteit in het deel van ons brein dat verantwoordelijk is voor het geheugen.
 

Nog meer voordelen van chocolade

Het is bovendien niet de eerste keer dat blijkt dat chocolade goed is voor de gezondheid. Zwarte chocolade zit vol met antioxidanten en helpt ook tegen mood swings. Goed voor je gezondheid is het wel, maar niet altijd even goed voor de lijn. Om het effect van donkere chocolade of van het ingrediënt flavanol optimaal te benutten, moet je zo’n 300 gram per dag eten. Een reep donkere chocolade bevat zo’n 24 gram suiker en 43 gram vet. 

Toch blijven wij erin geloven. Op een dag eten we chocolade zonder schuldgevoelens. Die dag komt misschien ook sneller dan we zelf denken. Er is namelijk medicinale chocolade op komst. Tot die tijd eten we chocolade gewoon met mate. Zo kan je Nutella bijvoorbeeld met een finger biscuit eten. Handig en je hebt meteen ook een lekker koekje!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '