Home Lifestyle BEWEZEN: 88% van je kleren draag je zelden of nooit

BEWEZEN: 88% van je kleren draag je zelden of nooit

Hoeveel miskopen beging jij al?

Toegegeven, ook onze kleerkast heeft meer weg van een magazijn dan van die fotogenieke dressings die we op Pinterest tegenkomen. Aan heel wat kledingstuks hangt bijvoorbeeld nog steeds een prijskaartje en van die stapel jeans trekken we er slechts één aan. Een onderzoek van het Duitse verhuisbedrijf Movinga toont dan ook aan dat een groot deel van onze kledingkast nooit het daglicht ziet. En daarmee zijn we meteen de Europese koploper. Gênant!

Elke soldenperiode is het weer zover. Je spot een kledingstuk aan een belachelijk lage prijs dat je besluit dan ook niet te laten liggen. Eens thuis hang je het vol trots in de kast, maar daar blijft het dan ook voor eeuwig hangen. Hoeveel miskopen we zo al op de teller hebben staan, durven we zelf niet toe te geven, maar het Duitse verhuisbedrijf Movinga voerde er onderzoek naar en drukte ons even met de neus op de feiten.

Belgen de Europese koploper

Maar liefst 18.000 mensen uit twintig verschillende landen namen deel aan het onderzoek.  Zij moesten telkens inschatten hoeveel kledingstukken uit hun garderobe ze bijna nooit aantrokken. Zo gaven onze landgenoten toe 26 procent van hun kledij minstens een jaar niet gedragen te hebben. Maar dat cijfer bleek in de realiteit veel hoger te liggen. Zomaar eventjes 88 procent van de inhoud van hun kleerkast werd een jaar lang niet gedragen. Ook onze noorderburen blijken een kast vol stukken te hebben die ze bijna nooit dragen. De Europeanen die wel het goede voorbeeld geven, zijn echter de Russen. Zij dragen de helft van hun kleerkast op regelmatige basis.

Bewuster leven

Met deze resultaten hoopt Movinga dan ook dat mensen bewuster gaan leven. ‘Er bestaan meer dan genoeg initiatieven die jouw onaangeraakte spullen wél kunnen gebruiken. Op die manier gaat er minder verloren en zitten we met minder afval, en heb jij zelf een opgeruimd en functioneel huis’, vertelt Glenn Miotke van Movinga aan Het Laatste Nieuws.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.