Home Lifestyle Food COOL: dit Belgische falafelrestaurant werd zonet uitgeroepen tot het beste ter wereld

COOL: dit Belgische falafelrestaurant werd zonet uitgeroepen tot het beste ter wereld

Tijdens een rondvraag behaalde de zaak een score van 9,4 en liet daarmee menig falafelrestaurant in onder meer Finland, Italië, Mexico en Australië achter zich.

falafelrestaurant
@deliveroo_be via Instagram

Antwerpenaren wisten het al langer, maar nu is het officieel: Beni Falafel in de Lange Leemstraat is niet alleen de beste falafelzaak van ’t stad, maar ook van de wereld! Althans volgens de Joodse jongerenbeweging Bnei Akiva.

Bnei Akiva, een Joodse jongerenbeweging actief in 24 landen, vroeg zijn internationale vertegenwoordigers in een enquête naar de beste lokale falafelzaak. Beni Falafel in de Antwerpse Lange Leemstraat kwam als winnaar uit de bus met een score van 9,4 en liet daarmee menig falafelrestaurant in onder meer Finland, Italië, Mexico en Australië achter zich.

Verse ingrediënten en traditioneel pitabrood

‘We werden persoonlijk van onze winst op de hoogte gebracht en kregen een certificaat dat we trots ophingen in de winkel’, vertelt uitbater Harris Malkoc. ‘Het is een hele eer.’ Volgens Harris onderscheidt Beni Falafel zich van andere falafelzaken door uitsluitend verse ingrediënten te gebruiken. Bovendien wordt het pitabrood op de traditionele manier warm gemaakt met een ijzer.

Exact een jaar geleden zaten we duchtig te pennen aan de teksten voor de stadsgids Heerlijk Antwerpen die we samen met @sennevanderven voor @goodcooknl maakten. Daarom dachten we: als we dit jaar nu eens een zomer lang onze aller favorietste adressen uit dit boekje delen. Vandaag: geen Antwerpen zonder Beni Falafel! • The Best Vegetarian Food lees je op het raam van dit falafelrestaurant in het hartje van de joods-orthodoxe buurt. Het interieur is sober, de verlichting fel en de falafel heerlijk. De verse broodjes worden gevuld met huisgemaakte kikkererwtenballetjes en afgewerkt met een lik humus en wat zuurkool. Samen met een glas versgeperst wortelsap een ideale gezonde (en koosjere) snack. #heerlijkantwerpen #stadsgids #onzefavorieteadressen

A post shared by @alle.dagen.honger on

Beloning voor jarenlang hard werken

Hoewel Malkoc sinds 2013 Beni Falafel draaiende houdt, wil hij de prijs opdragen aan Beni Barnatan, de man die de zaak in 1968 oprichtte, en aan zijn moeder, die tien jaar later mee in de zaak stapte. ‘Beni is ondertussen gestopt met de zaak, maar komt nog heel regelmatig kijken, mijn moeder staat nog steeds in de keuken. Met deze prijs wordt hun jarenlange harde werk in de zaak beloond’, aldus Harris.

Onze slogan is dat we de beste falafelzaak van Antwerpen zijn, nu mogen we dat voorzichtig uitbreiden naar de wereld.

Barnatan vestigde zich oorspronkelijk in de Pelikaanstraat en week een paar jaar later uit naar de Lange Leemstraat. Volgend jaar bestaat Beni Falafel vijftig jaar. ‘Onze slogan is dat we de beste falafelzaak van Antwerpen zijn, nu mogen we dat voorzichtig uitbreiden naar de wereld’, dixit een trotse Malkoc.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.