Home Lifestyle Food FRIYAY: deze Belgische frituur is verkozen tot de beste frituur van Europa

FRIYAY: deze Belgische frituur is verkozen tot de beste frituur van Europa

Wij weten al wat we vanavond gaan eten! 🍟

Belgische frietjes

Dat onze Belgische frietjes de beste frietjes ter wereld zijn, weten wij als geen ander. We offeren ons op een vrijdagavond daarom ook maar al te graag op om een ‘frietje te steken’. En vandaag heb je een extra reden om naar de frituur af te zakken: we kunnen vieren dat er maar liefst vier Belgische frituren verkozen werden tot de beste van Europa. Meer zelfs: we gaan met een gouden medaille lopen!

Het is het Frites Atelier in Antwerpen dat mooi op de eerste plaats van de top 50 staat te pronken. Volgens de website was er geen twijfel mogelijk over de winnaar: ‘Het is geen geheim dat de Belgen enorm veel passie in hun frietjes verwerken en het Frites Atelier tilt die passie naar een hoger niveau’, luidt het.

Concurrentie

Dat Sergio Herman met de prijs gaat lopen vinden ook wij heel terecht. Je kan er nu eenmaal lekkere Vlaamse frietjes mét verschillende unieke sausjes en snackjes proeven, al vinden we die van de frituur om de hoek ook niet slecht.

Frites Atelier is gelukkig niet de enige Belgische frituur die in de top 50 staat. De Brusselse frituur Fritland (in de Henri Mausstraat) staat op nummer acht in de lijst en ook Frit Flagey ligt in onze hoofdstad (op het Eugène Flageyplein). Zij staan op de 27ste plaats. De vierde en laatste Belgische frituur uit top 50 ligt óók in Brussel: Maison Antoine (op het Jourdanplein) veroverde de 39ste plaats.

Eerlijk? Het verbaast ons een beetje dat er niet meer Belgische frituren in de top 50 staan, maar als het een troost mag zijn: de Fransen staan met hun ‘French fries’ pas op de vijfde plaats. Niemand gaat zo maar met onze nationale trots lopen!

Frites Atelier

Fritland

Frit Flagey

Maison Antoine

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.