Home Lifestyle Interactief theaterstuk ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord’ maakt nieuwe namen én...

Interactief theaterstuk ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord’ maakt nieuwe namen én verhaal bekend

Als jurylid beslis je over het lot van Wim Opbrouck in een razend spannende rechtszaak.

assisen online 2
© BuroBerkovitch & Luk Monsaert

Op 21 december kan je in de jury zetelen van het interactief theaterstuk ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord’. Theaterhuis Uitgezonderd. maakt nu het spannende verhaal bekend én vertelt welke nieuwe namen deel uitmaken van de cast.

In deze coronatijden moet je creatief uit de hoek komen om de mensen toch nog een beetje cultuur te laten opsnuiven. Theaterhuis Uitgezonderd. deed dat eerder dit jaar met zijn interactief theaterstuk ‘Assisen Online’. Je kon die toneelvoorstelling gewoon vanuit je luie zetel thuis volgen én er bovendien zelf aan meedoen als onderdeel van de jury. Door het grote succes van deze eerste zaak volgt er op 21 december een tweede zaak: ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord‘.

Indrukwekkende cast

Opnieuw krijg je zeven dagen lang verschillende filmpjes over een razend spannende rechtszaak. Denk maar aan getuigenissen van familie en vrienden, pleidooien van advocaten en natuurlijk het verhaal van de beschuldigde. Aan het einde van de week moet je in alle eer en geweten stemmen over de schuld of onschuld van de beklaagde en dit keer is dat niemand minder dan Wim Opbrouck. Naast de ‘Bake Off Vlaanderen’-presentator doen nog een aantal andere bekende namen mee waaronder Karen Damen (medewerkster in slagerij Frieda De Witte), Leah Thys (medewerkster kerk Roza Janssens), Ianthe Tavernier (dochter van beklaagde Louise Vercauteren), Tom Audenaert (bloemist Fons Debaere), Warre Borgmans (priester EH. Johannes), Liesbeth Roose (vriendin van Louise, Jacky Leemans), Mira Delbaen (wetsdokter Lotte Martens) en Peter Bulckaen (gerechtspsychiater Daniel Keppens). Verder wisten we al dat Francesca Van Thielen (procureur Veerle Durieux), Kürt Rogiers (advocaat Gilles Colin) en Frans Maas (voorzitter Jef Voorjans) opnieuw van de partij zijn.

Slager versus priester

Regisseur Frank Van Laecke en ‘Baantjer’-schrijver Peter Römer schreven het script. Het verhaal gaat deze keer over een charismatische en populaire priester Hugo Stellings (32) die in 2018 levenloos werd aangetroffen in zijn kerk. Onderzoek wijst uit dat slager Robert Vercauteren, gespeeld door Wim Opbrouck, de dader is. Hij zou de man met een slag van een heiligenbeeld om het leven gebracht hebben. Robert bekende deze feiten, maar trok die bekentenis achteraf weer in. Hij heeft nochtans een motief, want de priester had een relatie met zijn 18-jarige dochter Louise. Nu komt deze zaak voor het Hof van Assisen en jij moet uitmaken of Robert wel echt de moordenaar is.

Wil je zeven dagen lang online meezoeken naar de waarheid? Je kan je nog tot en met 20 december inschrijven op de website. Een ticketje kost 15 euro per persoon. Bereid je maar al voor om samen met je bubbel rond te tafel de wildste moordtheorieën te bedenken!

Lees ook: