Home Lifestyle Apple lanceert genderneutrale en meer dan 300 andere nieuwe emoji’s

Apple lanceert genderneutrale en meer dan 300 andere nieuwe emoji’s

Wil je aan je lief laten weten dat het die tijd van de maand is? Dat kan nu simpelweg met een rode druppel!

Apple
© Getty

Heb jij de meest recente update al zien klaarstaan op je iPhone? Snel installeren is de boodschap, want in iOS 13.2 vind je 398 nieuwe emoji’s waarmee je je berichten nog leuker én persoonlijker maakt.

In mei lanceerde Android al genderneutrale emoji’s, maar Apple-gebruikers moesten iets meer geduld uitoefenen. Nu is het eindelijk zover! In de nieuwste iOS-update, waar we al maanden op wachten, vind je meer dan 300 nieuwe emoji’s. Op je emoji-keyboard vind je niet meer alleen mannen en vrouwen, maar ook non-binaire personen. Zelfs voor de zeemeermin en zombie is er nu een genderneutrale emoji!

Verliefde stelletjes

Ook voor de verliefde stelletjes is de update leuk nieuws. Bij de koppeltjes staan nog steeds de emoji’s ‘meisje-jongen’, ‘meisje-meisje’ en ‘jongen-jongen’, maar als je het symbool ingedrukt blijft houden, kan je kiezen welke huidskleur jij hebt en welke huidskleur je lief heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mensen met een beperking

Diversiteit was duidelijk de rode draad doorheen deze update, want ook mensen met een beperking vinden nu een passende emoji in het lijstje. Van iemand in een rolstoel over een been- of armprothese tot een wandelstok.

En we zijn nog lang niet rond. Naast bovenstaande tekens waar velen lang op zaten te wachten, heeft Apple natuurlijk ook een aantal andere, maar niet per se noodzakelijke emoji’s toegevoegd. Wil je aan je lief laten weten dat het die tijd van de maand is? Dat kan nu simpelweg met een rode druppel!

Ook dierenliefhebbers zullen een gat in de lucht springen. Op je toetsenbord vind je nu onder andere een flamingo, otter, luiaard, stinkdier, orang-oetan en een blindengeleidehond terug. Verslaafd aan oesters, wafels of knoflook? Zeg het met een emoji! Benieuwd wat nog allemaal nieuw is? De volledige lijst met nieuwigheden vind je hieronder.

1 / 2
iOS 13.2
iOS 13.2
iOS 13.2
iOS 13.2

iOS 13.2
iOS 13.2

Lees ook: