Home Lifestyle Apple is op zoek naar jouw allermooiste foto’s (en wil daar zelfs...

Apple is op zoek naar jouw allermooiste foto’s (en wil daar zelfs voor betalen)

© Nadine Shaabana via Unsplash

Heb jij een iPhone 11 en ben je helemaal klaar om met jouw gloednieuwe speeltje (en zijn gigantische cameralenzen) aan een nieuwe carrière als fotograaf te beginnen? Dan hebben wij heel goed nieuws voor jou in petto, want Apple is op zoek naar jouw allermooiste foto’s. Ze lanceren een wedstrijd waarbij ze de meest professionele kiekjes uitkiezen om te gebruiken voor hun campagnes.

‘Ook Apple begint het nieuwe jaar met een paar goede voornemens. Eentje daarvan is om nog meer boeiende manieren te vinden om foto’s te maken met de nieuwe iPhone 11’, vertelt het bedrijf in een blogpost. ‘Gebruikers van het toestel worden uitgenodigd om hun meest indrukwekkende foto’s die met de nachtmodus gemaakt zijn te delen.’

Vanaf nu tot en met 29 januari kunnen iPhone-gebruikers hun beste nachtmodusfoto’s dus delen en daar zelfs voor betaald worden. De ingezonden foto’s worden beoordeeld door een jury van ’s werelds beste fotografen, waaronder Malin Fezehai. Zijn werk verscheen al meermaals in The New York Times en TIME. Hij is ook de eerste fotograaf die een World Press Photo Award in ontvangst mocht nemen voor een foto die met een iPhone genomen werd. Andere juryleden zijn Tyler Mitchell, Sarah Lee en Alexvi Li.

Mail, Instagram of Twitter

De juryleden zullen alle ingezonden foto’s evalueren en de vijf winnende kiekjes op 4 maart onthullen. Die winnende foto’s zullen weergegeven worden in een galerij op de Apple Newsroom, apple.com en op de Instagrampagina van Apple. De foto’s zullen ook te zien zijn in digitale campagnes, in Apple Stores, op billboards en misschien zelfs op een aantalfototentoonstellingen. Als tegenprestatie zal Apple je een vergoeding geven voor het puike resultaat.

Apple gaf zelfs een paar tips om de nachtmodus te gebruiken:

  • De nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld in omgevingen met weinig licht. Als het pictogram van de nachtmodus geel wordt, staat ie aan.
  • De nachtmodus bepaalt de opnametijd op basis van de omgeving en geeft die tijd weer in het pictogram van de modus. Je kan op het pictogram tikken en de schuifregelaar op ‘max’ zetten om de opnametijd te verlengen.
  • Probeer je iPhone te ondersteunen of gebruik een statief voor een langere opnametijd in een heel donkere ruimte.

Om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd moet je minstens 18 jaar zijn. Om kans te maken kan je jouw foto (in de hoogst mogelijke resolutie) doorsturen naar shotoniphone@apple.com. Het is ook mogelijk om via sociale media (Twitter, Instagram of Weibo) deel te nemen. Om dat te doen, moet je de hashtags #ShotoniPhone en #NightmodeChallenge gebruiken en Apple taggen.

Meer informatie, voorbeelden en de wedstrijdvoorwaarden kan je hier raadplegen.

Lees ook: