Home Lifestyle Food De app Too Good To Go gaat voedselverspilling tegen én helpt je...

De app Too Good To Go gaat voedselverspilling tegen én helpt je aan goedkope afhaalmaaltijden

Een spaghetti van Bavet voor € 4,5 in plaats van € 12 én het milieu helpen? Download snel de app.

© Too Good To Go

15.000. Zo veel maaltijden redde de app Too Good To Go op 3,5 maanden tijd al uit de vuilnisbakken van Vlaamse restaurants. De app verkoopt ‘restjes’ van restaurants met een fikse korting.

Jaarlijks wordt één derde van het geproduceerde voedsel weggegooid. En dat is niet alleen zonde van het lekkere eten, maar ook verschrikkelijk slecht voor het milieu. Tijd dus om daar verandering in te brengen. In 2016 lanceerde men daarom de geniale app Too Good To Go in Denemarken. Zijn doel? Zoveel mogelijk maaltijden uit de vuilnisbak redden.

Restaurants moeten na sluitingstijd heel wat perfect eetbare maaltijden weggooien. Too Good To Go biedt een platform voor restaurants om hun ‘restjes’ met een flinke korting te verkopen. Lees: goedkope afhaalmaaltijden én vriendelijk voor het milieu. Win-win!

Ontdekking van het jaar

De app is momenteel actief in zeven Europese landen. Bij ons werd Too Good To Go op 1 maart van dit jaar gelanceerd in Gent. Hij heeft ondertussen al bijna 50.000 gebruikers en 350 partners in zeven Vlaamse steden (Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Mechelen). En wij durven hem nu al dé ontdekking van het jaar te noemen.

De app helpt je niet enkel om milieuvriendelijkere keuzes te maken, hij geeft je ook de kans om gewoon superlekkere maaltijden af te halen met een korting van 70% of zelfs meer. De deelnemende restaurants zijn absoluut de moeite waard. EXKi, Greenway, Zaowang, Hoeked, Bavet… Spaghetti voor 4,5 euro, iemand?

Praktisch

De app is bijzonder gebruiksvriendelijk. Op een kaartje kan je bekijken welke restaurants ‘restjes’ voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Is het bolletje groen, dan zijn er nog enkele porties beschikbaar. Bij een oranje bolletje is er nog maar één portie beschikbaar en bij een rood bolletje is het restaurant gesloten of zijn alle porties al gereserveerd.

Bij elk restaurant staat een omschrijving van het eten dat er geserveerd wordt. Welk eten je exact zal krijgen, is wel een verrassing. En wie houdt er nu niet van verrassingen? De korting staat ook duidelijk aangegeven. Bij Bavet krijg je bijvoorbeeld een spaghetti die normaal 12 euro kost, mee voor 4,5 euro.

Bij elk restaurant staat bovendien duidelijk aangegeven tussen welke uren je je portie kan gaan afhalen. Betalen voor je portie doe je op voorhand via de app. Dan hoef je enkel nog je betaalbewijsje in het restaurant te laten zien en je smakelijke afhaalmaaltijd ergens te gaan oppeuzelen.

Tupperware-potjes for the win

Vergeet zeker je eigen verpakkingen niet mee te nemen. Als je weet dat die 15.000 geredde maaltijden gelijk staan aan 30.000 kg aan CO2 dat uit de lucht gehouden wordt, zou het zonde zijn om toch nog milieu-onvriendelijke verpakkingen te gebruiken.

Download Too Good To Go hier in de Apple Store en hier voor Android. Meer info vind je hier.

Nog meer food: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.