Home Lifestyle Food Aoste lanceert vegetarisch beleg ter ere van World Veggie Day

Aoste lanceert vegetarisch beleg ter ere van World Veggie Day

Lekkerrrrr!

Zondag vieren we World Veggie Day en ter ere van die verjaardag komt Aoste nu met vijf soorten 100 % vegetarisch broodbeleg: ‘Le Végétarien’.

Goed nieuws voor vegetariërs en flexitariërs, want het aanbod vegetarisch broodbeleg wordt steeds groter. En ook het bekende charcuteriemerk Aoste lanceert ter ere van World Veggie Day zijn nieuwste gamma: ‘Le Végétarien‘. En daarmee is Aoste het eerste charcuteriemerk in België dat zowel vleesbeleg als vegetarisch beleg aanbiedt. Maar liefst 16 % van de Belgen zou namelijk op zoek zijn naar een alternatief voor typische klassiekers als charcuterie of kaas, en daar voorziet Aoste nu een antwoord.

Le Végétarien

‘Le Végétarien’ bestaat uit vijf vegetarische soorten broodbeleg: Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemengde groenten en Méditerranée. Allemaal even smaakvol. Want smaak blijkt, samen met nutritionele voordelen, een van de grootste hekelpunten bij vegetarisch beleg. En laat Aoste net daar een oplossing voor bieden. De nieuwe recepten, op basis van eiwitten, zijn een bron van proteïnen en onverzadigde vetten via zonnebloemolie. Het nieuwe gamma is trouwens ook vrij van gluten, soja en lactose.

”Le Végétarien’ is in eerste instantie bedoeld voor diegenen die af en toe willen overstappen naar een vegetarisch alternatief op de boterham, naast klassieke charcuterie en kaas,’ klinkt het bij Thomas de Boes van Aoste. ‘We willen deze bewuste Belgen de mogelijkheid bieden te variëren van broodbeleg.’ Wij kunnen niet wachten om te proeven!

Lees ook: