Home Lifestyle Hotspots Antwerpse club Plein Publiek opent in september deuren op nieuwe locatie

Antwerpse club Plein Publiek opent in september deuren op nieuwe locatie

De club verhuist - mét z'n serre - in een geüpgradede versie naar het Nieuw Zuid.

Plein Publiek
© Plein Publiek

Sinds februari moet de feestende Antwerpenaar het zonder Plein Publiek, een van de populairste clubs van ‘t stad, stellen. Gelukkig werd snel aangekondigd dat het concept terug zou komen op een nieuwe locatie, en daarover is nu meer nieuws. In het eerste weekend van september is het Nieuw Zuid waar je moet zijn, want dan opent de geüpgradede versie van Plein Publiek daar zijn deuren.

Dansen, drinken en eten

Plein Publiek verhuist van de Fierensblokken, die gerenoveerd worden, naar de site achter het Antwerpse gerechtsgebouw, ook gekend als het vlinderpaleis. Daar opent de club op 1 september opnieuw zijn deuren, beter en vooral duurzamer dan ooit. In de serre die mee overkomt van de originele locatie zal groen gekweekt worden met pesticide-vermijdende LED-technologie, het leidingwater op de site zal omgezet worden in drinkwater en het restaurant draait op zero-waste. Het Antwerpse Nieuw Zuid wil in samenwerking met Plein Publiek zo de wijk van de toekomst en een pionier in de circulaire economie worden.

Naast dansen en drinken zal je in de geüpgradede versie van Plein Publiek ook weer een hapje kunnen eten. Daar zorgen Nick en Kevin, winnaars van het VIER-programma ‘Grillmasters’, voor. Op een houtgestookt vuur in het midden van de serre zullen ze niet alleen vlees en vis maar ook lokaal geteelde groenten in eigen schil of voorzien van een zoutkorst of brooddeeg bereiden. Al dat lekkers wordt door de jonge chefs geserveerd als shared plates gepaard met flatbreads en gearomatiseerde zouten. Als het even goed smaakt als het klinkt, komen wij sowieso langs.

© VIER

De flatgebouwen die de serre van Plein Publiek voordien omringden worden op de nieuwe locatie vervangen door witte containers die een 360°-projectiescherm vormen dat de bezoeker onderdompelt in een panoramisch visueel landschap. Op de tweede verdieping van de containers zal zich een bar bevinden met uitzicht op de Schelde. Binnenin de containers kan je dan weer het werk van verschillende creatievelingen, ontwerpers en ondernemers met een duurzaam businessmodel shoppen. Multifunctionaliteit op z’n best, dus.

Op Facebook kan je het feestelijke openingsweekend alvast in je virtuele agenda zetten.

Posted by Plein Publiek on Friday, June 15, 2018

Meer leuke events: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.