Home Lifestyle Amelie Albrecht wint als eerste vrouw Humo’s Comedy Cup

Amelie Albrecht wint als eerste vrouw Humo’s Comedy Cup

'Ik ben blij dat ik Philippe Geubels geneukt heb', grapte de opvolgster van Jens Dendoncker na haar overwinning.

© Humo.be

Elf edities lang gingen mannen met de prijs lopen, maar de twaalfde Humo’s Comedy Cup werd gewonnen door de Dendermondse Amelie Albrecht. Als eerste vrouw sinds het begin van de wedstrijd in 1998 mag ze de titel op haar naam schrijven, een titel die garant lijkt te staan voor een mooie carrière als comedian.

Eerste vrouw

Bart Cannaerts, Gunther Lamoot, Wouter Deprez, Freddy De Vadder en pas twee jaar geleden nog Jens Dendoncker: het zijn ronkende namen in het lijstje van Humo’s Comedy Cup-winnaars. De 25-jarige Amelie Albrecht staat nu vermoedelijk dezelfde mooie comedycarrière te wachten als haar voorgangers. De Dendermondse, die postbode is van beroep, werd woensdagavond in de Antwerpse Arenberg uitgeroepen tot de winnaar van de tweejaarlijkse wedstrijd, door een jury met onder meer Guga Baúl en Guy Mortier. Ze haalde het van Jasper Posson en Sander VDV.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Droog je-m’en-foutisme

Volgens de website van haar management brengt Amelie ‘onvervalste stand-upcomedy met een zeker je-m’en-foutisme en veel zelfrelativering’. Haar humor is droog, zelfs op het moment dat ze haar prijs in ontvangst neemt. Wanneer presentator Bart Cannaerts haar eerste reactie vraagt, zegt Amelie met een uitgestreken gezicht dat ze blij is dat ze Philippe Geubels geneukt heeft. Cannaerts weet even niet goed waar hij het heeft.

Amelie werd gekozen uit bijna 100 comedians die zich inschreven. De winst brengt haar 1.000 euro op. Wie de winnares aan het werk wil zien, kan op zondag 23 december om 22u55 bij Q2 terecht voor een heruitzending van de finale.

Lees ook: