Home Lifestyle Food 7 alcoholvrije cocktails om van te slurpen tijdens de feestdagen

7 alcoholvrije cocktails om van te slurpen tijdens de feestdagen

Want ook voor de BOB's en zwangere vrouwen is het feest! 🍸

Alcoholvrije cocktails voor de feesten
© Food Photographer | Jennifer Pallian via Unsplash

De feestdagen gaan naar aloude traditie gepaard met veel eten en drinken. Zwanger of bob? Laat dat de pret vooral niet drukken. Met deze 7 alcoholvrije cocktails feest jij net zo vrolijk mee.

1 / 7
Apple C
Blossom
Clementine mocktail met granaatappel
NONA June & Tonic
Gimber, the perfect serve
Negritta
Espresso Martino
Apple C
Apple C

Ingrediënten: 4 cl appelsap (bio en ongefilterd) – 1 cl citroensap – 1 cl kaneelsiroop – 10 cl Schweppes Ginger Ale

Vul een glas me ijs. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl citroensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk af met een schijfje gedroogde citroen en een kaneelstokje.

Blossom
Blossom

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Grove 42 – 15 ml vers citroensap – 20 ml bloedsinaasappelsap – 15 ml suikersiroop

Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een mooie coupe. Werk af met een clementine- of sinaasappelblaadje.

Clementine mocktail met granaatappel
Clementine mocktail met granaatappel

Ingrediënten: zaden van 1/2 granaatappel – een paar schijfjes clementine – een paar takjes rozemarijn – 8 cl Freixenet 0%

Neem een champagne coupe als glas, doe er de granaatappel zaadjes in, leg er 1 schijf  van de clementine bovenop en leg het takje rozemarijn erop.  Als laatste vul je aan met 8cl Freixenet 0%. En dan? genieten maar!

NONA June & Tonic
NONA June & Tonic

Ingrediënten: 50 ml NONA June – 15 ml limoensap – 5 à 10 ml suikersiroop – 100 ml Indian Tonic – blaadje munt

Doe 50 ml NONA June in een glas samen met 15 ml limoensap en 5 à 10 ml suikersiroop (afhankelijk van hoe zoet je je drankje graag hebt). Top af met tonic en werk af met een blaadje munt.

Foto: Matthias Soberon

Gimber, the perfect serve
Gimber, the perfect serve

Ingrediënten: 30 ml GIMBER – 200 ml bruiswater – tijm/munt

Vul een glas met ijs en voeg 30 ml GIMBER (geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol) en 200 ml bruiswater toe. Werk af met een takje tijm of munt.

Negritta
Negritta

Ingrediënten: 5 cl roze pompelmoessap – 5 cl veenbessensap – 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus – evt. 1 cl kardemomsiroop

Vul een glas met ijs. Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessensap en 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe. Hou je van spicy? Voeg dan nog 1 cl kardemomsiroop toe. Werk af met een framboos en een schijfje gedroogde sinaasappel.

Foto: Alexandre Bibaut

Espresso Martino
Espresso Martino

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Spice 94 – 50 ml koffie – 15 ml suikersiroop

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een glas.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.