Home Lifestyle Food 11 alcoholvrije cocktails om van te slurpen tijdens Tournée Minérale

11 alcoholvrije cocktails om van te slurpen tijdens Tournée Minérale

Vanaf morgen drinken we een maand lang geen alcohol.

Alcoholvrije cocktails voor Kerstmis
© Unsplash

Vanaf morgen doen we weer massaal van Tournée Minérale en drinken we een hele maand lang geen alcohol. Laat dat de pret vooral niet drukken, want met deze 11 alcoholvrije cocktails feest jij net zo vrolijk mee.

1 / 11
Ginger beer en hibiscus mocktail
Tournée Minérale Mocktail
Apple C
Blossom
Clementine mocktail met granaatappel
NONA June & Tonic
Mr. Howard
Mocktail met vijgen
Gimber, the perfect serve
Negritta
Espresso MartiNO
Ginger beer en hibiscus mocktail
Ginger beer en hibiscus mocktail

Ingrediënten: 125 g aardbeien – 3 el limoensap – 300 ml ginger beer – ijs – 2 el hibiscussiroop – sap van 1 passievrucht – muntblaadjes

Plet aardbeien in een kan en meng samen met het limoensap. Voeg ginger beer toe. Vul 2 glazen met ijs en verdeel het drankje over de glazen. Verdeel de hibiscussiroop en de passievrucht over de drankjes en werk af met muntblaadjes en eventueel een schijfje limoen.

Tournée Minérale Mocktail
Tournée Minérale Mocktail

Ingrediënten: 2 stengels rabarber (200 gr) – 900 ml water – 100 gr ongeraffineerde rietsuiker – 3 citroenen – 1 venkel (250 gr) – snuifje zout – snuifje peper – 1 el honing. Tip: Koop mooie rode stengels rabarber om een frisse roze mocktail te bekomen.

Snijd de rabarber in schijfjes van 1 cm. Verhit 500 ml water op het vuur en voeg hier rabarber, rietsuiker en honing aan toe. Kruid af met een snuifje peper en zout. Laat dit 10 minuutjes pruttelen tot moes. Pers 3 citroenen. Snijd de venkel in grove stukken, gebruik hiervoor enkel het witte gedeelte. Mix of blend deze fijn met 400 ml water. Zeef de rabarbermoes en venkelsap door een fijne zeef en voeg ze samen. Voeg het citroensap hieraan toe en meng goed. Vul een feestelijk glas met ijsblokjes. Serveer de mocktail in het glas en werk af met een rabarberkrul en een groen takje van de venkel. Geen held in de keuken? Bestel de nieuwe Tournée Minérale Mocktail gewoon kant-en-klaar in de webshop van The Mocktail Club.

Apple C
Apple C

Ingrediënten: 4 cl appelsap (bio en ongefilterd) – 1 cl citroensap – 1 cl kaneelsiroop – 10 cl Schweppes Ginger Ale

Vul een glas me ijs. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl citroensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk af met een schijfje gedroogde citroen en een kaneelstokje.

Blossom
Blossom

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Grove 42 – 15 ml vers citroensap – 20 ml bloedsinaasappelsap – 15 ml suikersiroop

Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een mooie coupe. Werk af met een clementine- of sinaasappelblaadje.

Clementine mocktail met granaatappel
Clementine mocktail met granaatappel

Ingrediënten: zaden van 1/2 granaatappel – een paar schijfjes clementine – een paar takjes rozemarijn – 8 cl Freixenet 0%

Neem een champagne coupe als glas, doe er de granaatappel zaadjes in, leg er 1 schijf  van de clementine bovenop en leg het takje rozemarijn erop.  Als laatste vul je aan met 8cl Freixenet 0%. En dan? genieten maar!

NONA June & Tonic
NONA June & Tonic

Ingrediënten: 50 ml NONA June – 15 ml limoensap – 5 à 10 ml suikersiroop – 100 ml Indian Tonic – blaadje munt

Doe 50 ml NONA June in een glas samen met 15 ml limoensap en 5 à 10 ml suikersiroop (afhankelijk van hoe zoet je je drankje graag hebt). Top af met tonic en werk af met een blaadje munt.

Foto: Matthias Soberon

Mr. Howard
Mr. Howard

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Spice 94 – 30 ml pompelmoessap – 20 ml citroensap – 15 ml suikersiroop

Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een wijnglas. Werk af met steranijs.

Mocktail met vijgen
Mocktail met vijgen

Ingrediënten: 2 verse vijgen – sap van 1/2 citroen – 1 tl honing – ijs – bruiswater

Doe het sap van 1/2 citroen, 1 theelepel honing en het vruchtvlees van 1 vijg in een shaker. Top af met ijs en schud goed. Strain in een glas en vul aan met crushed ice en bruiswater. Werk af met een sneetje vijg en takje tijm.

Gimber, the perfect serve
Gimber, the perfect serve

Ingrediënten: 30 ml GIMBER – 200 ml bruiswater – tijm/munt

Vul een glas met ijs en voeg 30 ml GIMBER (geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol) en 200 ml bruiswater toe. Werk af met een takje tijm of munt.

Negritta
Negritta

Ingrediënten: 5 cl roze pompelmoessap – 5 cl veenbessensap – 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus – evt. 1 cl kardemomsiroop

Vul een glas met ijs. Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessensap en 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe. Hou je van spicy? Voeg dan nog 1 cl kardemomsiroop toe. Werk af met een framboos en een schijfje gedroogde sinaasappel.

Foto: Alexandre Bibaut

Espresso MartiNO
Espresso MartiNO

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Spice 94 – 50 ml koffie – 15 ml suikersiroop

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een glas.

Lees ook: