Home Lifestyle Food RECEPT: met deze tiramisu verover je ook het hart van die zwangere...

RECEPT: met deze tiramisu verover je ook het hart van die zwangere vrouw aan de feesttafel

Zwangerschapsproof tiramisu for the win!

Tiramisu als je zwanger bent
© DENISE KORTLEVER VOOR 'OH BABY'

Tiramisu als je zwanger bent, het is helaas een dikke no-go. Zweer je bij het Italiaanse nagerecht voor Kerstmis maar heb je dit jaar een zwangere vrouw aan tafel zitten? Dit recept voor tiramisu bevat geen rauwe eieren of alcohol en is dus helemaal zwangerschapsproof!

Helaas is tiramisu tijdens je zwangerschap niet zo’n goed idee, want: rauwe eieren en alcohol. En dus ging Denise Kortlever voor haar boek ‘Oh Baby‘ op zoek naar een zwangerschapsproof variant. Het geheime ingrediënt? Aquafaba, het vocht uit een blikje kikkererwten dat enorm lijkt op eiwit en dus perfect is om stijf te kloppen. Say what?!

Ingrediënten voor zwangerschapsproof tiramisu

  • Vocht uit 1 blikje kikkererwten (200 g)
  • 4 tl suiker
  • 250 g mascarpone
  • 20 lange vingers
  • 100 ml sterke koffie of espresso, afgekoeld
  • evt. 3 el alcoholvrije koffiesiroop met hazelnootsmaak
  • cacaopoeder, om te bestuiven

Zo gemaakt

Klop het kikkererwtenvocht in een vetvrije kom tot pieken. Dat gaat het makkelijkst met een handmixer en duurt een paar minuten. Voeg dan de suiker toe en mix nog even tot de suiker is opgelost. Klop de mascarpone in een andere kom goed los met de mixer en meng er de helft van het kikkererwtenschuim door met een lepel. Schep er dan snel de rest van het schuim door, om de luchtigheid te behouden.

Meng de koffie eventueel met de siroop. Doop 10 lange vingers een voor een in de koffie en leg ze in één laag in de glazen (of in één grote schaal, natuurlijk). Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal met de rest van de lange vingers, koffie en mascarpone. Laat de tiramisu het liefst 2 uur opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met een laagje cacaopoeder.

Bron: Denise Kortlever, ‘Oh Baby’ – € 14,99 – Bol.com.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.