Home Lifestyle 43 procent van de Belgen neemt meer foto’s van hun hond dan...

43 procent van de Belgen neemt meer foto’s van hun hond dan van hun familie of vrienden

Bijna de helft verzorgt zijn hond speciaal om dé perfecte foto te nemen voor op sociale media. Jij ook?

Shutterstock

Gelukkig Nieuwjaar! Neen, we zijn niet hopeloos te laat, want het is vandaag Chinees Nieuwjaar. 2018 is het Jaar van de Hond en dat beestje speelt een centrale rol in ons leven. Zo blijkt dat een groot deel van Belgen meer foto’s van hun hartige viervoeter nemen dan van hun familie en vrienden.

Vandaag start het Jaar van de Hond. Naar aanleiding daarvan deed smartphoneproducent Huawei een onderzoek naar de Belg en zijn hond, en meer bepaald naar welke rol die viervoeters innemen in ons socialemediagebruik. Wat blijkt? Ze maken een cruciaal deel uit van ons leven, want een groot deel van de Belgen – meer bepaald 43 procent – neemt meer foto’s van hun hond dan van hun familie of vrienden. Wo(ef)ops!

120 foto’s

In vergelijking met andere Europese landen valt dat nog mee: België neemt slechts een tiende plaats in. Koplopers zijn Italië en Duitsland met respectievelijk 62 en 60 procent die liever hun hond als model nemen dan hun bff of mama. Onze noorderburen laten met 52 procent hun hond ook vaker voor de lens staan. De gemiddelde Belg neemt zo’n 120 foto per jaar van zijn hond, dat is er eentje om de drie dagen.

Badje

Die foto’s worden ook niet echt spontaan gemaakt tijdens bijvoorbeeld een mooie winterwandeling. Belgen doen echt moeite om hun hond te laten schitteren op de foto. Bijna de helft of 49 procent verzorgt zijn hond speciaal met het oog op het nemen van dé perfecte foto voor op sociale media. Zo borstelt 22 procent hun hond iedere keer net voor ze een foto nemen en 7 procent geeft hun viervoeter zelfs speciaal een badje.

Likes

Ook de locatie is belangrijk om een mooie foto te nemen. 22 procent zoekt specifiek naar een plek met een mooie achtergrond zodat hondlief nog beter naar voren komt op de foto en die bijgevolg nog meer likes zal opleveren. Ze nemen ook hun tijd voor de fotoshoot en laten hun hond verschillende poses aannemen tot de perfecte foto ertussen zit.

Profiel

Je hebt het ongetwijfeld al Instagram- of Facebookprofielen zien verschijnen van raar uitziende mensen die behaarder zijn dan normaal. Dat komt omdat sommige gebruikers een afzonderlijke pagina maken voor hun hond, maar liefst 17 procent van de Belgische hondenbaasjes doet dat of is dat van plan.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.