Home Lifestyle Young ICT Lady of the Year Julie Scherpenseel (28): ‘Gedateerde stereotypen houden...

Young ICT Lady of the Year Julie Scherpenseel (28): ‘Gedateerde stereotypen houden nog heel wat vrouwen tegen om hun passie te volgen en dat is zonde’

'Vandaag kunnen 78 % van de meisjes geen bekend vrouwelijk rolmodel opnoemen in de technologiesector, blijkt uit een recente studie. Dat is echt problematisch.'

Julie Scherpenseel
© Laure Van Hijfte voor Flair

Bij Flair houden we van vrouwen die dingen in beweging zetten, die durven, die springen, die tegen de schenen durven te schoppen en die ons inspireren tot grootse dingen. Dertig weken lang laten we elke week een markante jonge vrouw aan het woord. Deze week aan de beurt: Julie Scherpenseel.

Meet Julie

  • Op 10 december 1991 geboren in Gent.
  • Studeerde in 2014 met grote onderscheiding af als handelsingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics & Management (ULB).
  • Sleepte met haar masterthesis ‘Telco Big Data: an Application of Data Commercialization in Emerging Countries’ de Prix Eugène de Barsy in de wacht, een prijs voor de meest vernieuwende en creatieve scriptie.
  • Behaalde in 2017 een postgraduaat in Big Data & Analytics in Business and Management aan de KU Leuven.
  • Werkt sinds 2018 bij het in artificiële intelligentie en machine learning gespecialiseerde bedrijf ML6, waar ze chief growth officer is.
  • Werd in februari door vakblad Data News uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year.
  • Is op Twitter te volgen via @juliescherp en op Instagram via @juliescherpie.

Vandaag is Julie Scherpenseel (28) een klinkende naam in de technologiesector, maar het had niet veel gescheeld of de Gentse had haar passie laten varen omwille van gedateerde stereotypen. Als kersverse Young ICT Lady of the Year hoopt ze meisjes en jonge vrouwen te stimuleren hun dromen na te jagen.

Met een wiskundeknobbel en een vrouwelijke wiskundeleerkracht als voorbeeld wist Julie Scherpenseel al op jonge leeftijd dat ze burgerlijk ingenieur wilde worden. Haar omgeving dacht daar echter anders over. Men maakte haar wijs dat ze als vrouw in een mannenwereld geen carrière zou kunnen maken. Dus koos de Gentse voor een opleiding tot handelsingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics & Management (ULB). In het Frans nog wel, want van een uitdaging is Julie niet vies. Tijdens de zoektocht naar een geschikt onderwerp voor haar thesis kwam ze bij een IT-bedrijf terecht en besloot ze te schrijven over big data. En met succes. In 2014 won ze met ‘Telco Big Data: an Application of Data Commercialization in Emerging Countries’ de Prix Eugène de Barsy, een prijs voor de meest vernieuwende en creatieve scriptie in business engineering. Haar passie voor machine learning en artificial intelligence (AI) bleef groeien. Omdat ze de technische achtergrond miste, schoolde Julie zich bij aan de hand van online cursussen. Hoewel ze intussen al voltijds werkte, behaalde ze bovendien in 2017 een postgraduaat in Big Data & Analytics in Business and Management aan de KU Leuven. Vandaag is ze als chief growth officer verantwoordelijk voor de groei van ML6. Het in artificiële intelligentie en machine learning gespecialiseerde bedrijf uit Gent begon in 2013 als start-up en telt intussen bijna zeventig werknemers. Al zou Julie, die in februari door vakblad DataNews werd bekroond tot Young ICT Lady of the Year, graag wat meer vrouwen in haar team hebben zitten. En in de technologiesector tout court.

‘Bij het woord ICT denken mensen meteen aan wereldvreemde mannen die de hele dag alleen maar coderen. Terwijl het een heel dynamische en innovatieve sector is, die ook een maatschappelijke impact kan hebben. Zo bedenken we bij ML6 oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij zelflerende systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data. Concreet helpen we dokters sneller kankerdiagnoses te stellen, verminderen we afval in productieprocessen, optimaliseren we het energieverbruik in elektrische motors… De opties zijn eindeloos en de gehanteerde technologieën evolueren elke dag. Dat is toch razend interessant? Toch houden gedateerde stereotypen nog heel wat vrouwen tegen om hun passie te volgen. Dat merken we ook bij ML6, waar vrouwen ondervertegenwoordigd zijn, simpelweg omdat er zo weinig vrouwelijke instroom is.’

In februari werd je door ons zusterblad DataNews uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year. Hoop je met die titel andere vrouwen te inspireren om de stap naar de technologische sector te zetten?

‘Zeker. Die titel is een mooie beloning en erkenning voor al het harde werk. Bovendien zet ik als vrouw in de ICT-sector mijn schouders onder tal van initiatieven in de hoop meisjes en jonge vrouwen te motiveren om te kiezen voor technologie. Al dat werk krijgt nu extra slagkracht door die titel, wat mooi meegenomen is. Hopelijk kan ik zo de heersende stereotypen doorbreken en anderen inspireren.’

Vertel eens over die initiatieven waarmee je meisjes en jonge vrouwen warm wil maken voor technologie.

‘Een van de initiatieven luistert naar de naam Young Potentials Boost Camp. Dat is een mentorshipprogramma voor laatstejaarsstudenten en vrouwen die aan het begin van hun carrière in de ICT-sector staan. We matchen hen met een mentor die hen dan coacht. Ik zie het als een springplank, een duwtje in de rug. Verder ga ik regelmatig spreken op scholen om hopelijk zo jongeren te inspireren om het veld in te gaan. Maar ook daar merken we dat die stereotypen nog heel erg ingebakken zitten, zelfs bij meisjes. “STEM (science, technology, engineering, mathematics, red.), is dat niet alleen voor jongens?” klinkt het dan. Daarom is het zo belangrijk dat leerkrachten met meisjes bespreken welke carrièremogelijkheden je hebt in de technologische sector en welke impact jouw rol kan hebben.’

Jij hebt zelf een hele weg afgelegd om te staan waar je nu staat, en die ging niet over rozen. Hoe kijk je erop terug?

‘Ik heb moeten knokken, ja. Pas op, ik vond het bijzonder leerzaam om mezelf bij te scholen en ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Maar het had veel makkelijker geweest als ik van in het begin gewoon de studierichting van mijn dromen had kunnen volgen. Dat had misschien ook meer vanzelfsprekend geweest als ik vrouwelijke rolmodellen had gehad om naar op te kijken. Vandaag kunnen 78 % van de meisjes geen bekend vrouwelijk rolmodel opnoemen in de technologiesector, blijkt uit een recente studie. Dat is echt problematisch. Mezelf een rolmodel noemen zou misschien van enige hoogmoed getuigen, maar toch hoop ik stiekem een voorbeeld te kunnen zijn voor meisjes en jonge vrouwen. Dus bij dezen mijn boodschap: laat stereotypes je er niet van weerhouden om je passie te volgen. Wat je passie ook mag zijn, iedereen zou gewoon moeten kunnen doen waar hij zin in heeft. Ik denk dat het belangrijker dan ooit is dat we mensen kunnen sturen in een richting waarin ze het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.’

Tot slot: wie is jóúw rolmodel?

‘Ik heb verschillende rolmodellen, maar “Harry Potter”-actrice Emma Watson is er een van. Haar speech bij de lancering van de He For She-campagne van de VN vond ik adembenemend. Ze was duidelijk zenuwachtig en toch stond ze er. Omdat ze wist dat het voor de goede zaak was. “If not me, who? If not now, when?” vroeg ze zich hardop af. Die vragen stel ik mezelf ook als ik nog maar eens word uitgenodigd voor een lezing “omdat ze een vrouw nodig hebben”. Vroeger werd ik daar kwaad om. Nu denk ik al snel: laat ik het maar gewoon doen, wie weet kan ik wel een verschil maken voor een andere jonge vrouw in de zaal.

Waarom Julie?

Redactrice Herlinde: ‘Ze durft zichzelf geen rolmodel te noemen, maar Julie is wel degelijk een vrouw in wier voetstappen heel wat meisjes willen treden. Ze is het levende voorbeeld dat het loont om tegen de stroom in te zwemmen en je dromen na te jagen.

Nog meer markante vrouwen onder de 30: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.