Home Lifestyle AHA: zoveel verdienen de 10 bestbetaalde travelbloggers op Instagram dus echt

AHA: zoveel verdienen de 10 bestbetaalde travelbloggers op Instagram dus echt

Het verschil tussen de eerst en de tiende op de lijst is zo'n € 17.675.

© Mesut Kaya via Unsplash

Instagram wordt overspoeld met influencers, waaronder ook heel wat reisbloggers die een droomleven lijken te leiden. De vraag die ieder van ons zich hoogstwaarschijnlijk al eens stelde: ‘Hoeveel verdienen travelbloggers per Instagrampost?’ kent eindelijk een antwoord.

HopperHQ nam de vele travelbloggers op Instagram grondig onder de loep en maakte aan de hand van hun volgersaantal, de likes en interactie met hun publiek deze shortlist met de tien bestbetaalde influencers. De bedragen die deze bloggers verdienen voor één post zijn verbazingwekkend. Zeker als je weet dat het verschil tussen de grootste verdiener en de tiende op de lijst zelfs € 17.675 is.

De 10 absolute toppers

1. @thebucketlistfamily – € 20.324

Dit gezin verkocht hun hele hebben en houden om dag in, dag uit met hun drie kinderen de wereld rond te trekken. Een groot risico, zeker met zo’n jonge kroost, maar het was duidelijk het risico waard. Het hele gezin heeft de tijd van zijn leven en verdient zowaar – en wij vielen ook bijna van onze stoel – € 20.324 per post op Instagram.

2. @paulnicklen – € 8.173

Paul Nicklen reist voornamelijk naar gebieden waar hij prachtige dieren in het wild kan fotograferen. Hij is medestichter van Sea Legacy, een organisatie die de natuurlijke habitat van dieren mee wil beschermen, en fotografeert ook al jaren in opdracht van National Geographic. Als professionele fotograaf weet Paul als geen ander de prachtigste plaatjes vast te leggen en daar verdient hij een mooi centje mee: zo’n € 8.173.

3. @chrisburkard – € 7.776

Chris Burkard leidt het ultieme avonturiersleven en trekt daarbij naar alle uithoeken van de wereld. Voor een post van hem tellen bedrijven gemakkelijk € 7.776 neer, maar daarvoor krijgen ze wel prachtbeelden in de plaats. Wij worden jaloers bij het zien van de prachtige landschappen en vele surfavonturen die hij op Instagram deelt.

4. @doyoutravel – € 7.290

Jack Morris en zijn vriendin Lauren trekken samen de wereld rond. De afgelopen maanden deden ze Griekenland, Zuid-Amerika en een groot deel van Azië nog aan. Jacks posts kosten zo’n € 7.290 per stuk en daarnaast verkoopt hij ook nog eens zijn eigen Lightroom presets waarmee jij jouw foto’s net zoals hij kan bewerken.

5. @gypsea_lust – € 5.301

Lauren Bullen is de vriendin van Jack ‘doyoutravel’ Morris en volgt hem ook op in de lijst. Lauren mag dan misschien bijna € 2.000 minder verdienen dan haar wederhelft, toch loopt het voor bedrag voor haar posts op tot € 5.301, wat zeker niet mis is. Dat wil zeggen dat het koppel wanneer ze elk één post plaatsen, samen zo’n € 12.591 binnenhalen.

6. @alexstrohl – € 5.078

De landschapsfoto’s van Alex Strohl zijn adembenemend mooi en hebben een even adembenemend prijskaartje. Hoeveel je neertelt voor zo’n prachtfoto? Zo’n € 5.078, maar voor deze pracht en praal zouden wij het ook wel overhebben.

7. @leoniehanne – € 4.415

Leonie Hanne is de tweede vrouw in het lijstje, maar niet de laatste en zeker niet de minste. Ze post geregeld gesponsorde posts en die zijn elk € 4.415 waard. Niet slecht als je het ons vraagt. Wij zijn alvast ook jaloers op de vele mode-events waar ze naartoe mag.

8. @funforlouis – € 3.532

De Britse Louis Cole publiceerde al enkele veelbesproken YouTubevideos in het verleden. Nu reist de fotograaf vooral rond en post hij zijn betaalde avonturen aan € 3.532 per foto. Maar hij kan toch maar reizend de wereld rondtrekken. Een eigen huis, dat heeft hij niet. Hij is dan ook constant onderweg om nieuwe landen en culturen te ontdekken en bezocht zelfs Noord-Korea een paar jaar terug.

9. @hannes_becker – € 3.179

View this post on Instagram

As I’m going to spend my next trips in Arctic areas, I thought it would be time to change my profile picture and show my face, at least kind of.. My recent trip to Svalbard once again fascinated me with its vast and pristine lands, the remote living and rough environment in this untouched place. Soon I’ll be heading to a another country I always dreamed of to go and it might be even more remote and almost as cold. Any guesses? Relying on gear that works in the cold and supports you is very important on these trips. @fjallravenofficial has always been one of my favorite brands with their sustainable and rugged products, featuring that classic Arctic look – thanks for keeping me toasty. [Werbung] And cheers @cosmokoala for taking this shot of me. #Svalbard #Fjallraven #Arctic #Spitzbergen

A post shared by Hannes Becker (@hannes_becker) on

De Duitse fotograaf Hannes Becker verwent ons met de prachtigste natuurbeelden. De beelden tonen robuuste berglandschappen en wilde vossen, aapjes, wolven en andere dieren. En wij zouden ze zo aan onze muur willen hangen. Spijtig genoeg kost een post al € 3.179, we zullen dus nog even moeten sparen.

10. @taramilktea – € 2.649

And last but not least: de lijst wordt afgesloten door de vrolijke Tara van taramilktea. Deze enthousiaste travelblogster uit het Australishe Sydney met kleurrijke coupe deelt de meest sprookjesachtige beelden. Haar posts zijn met € 2.649 de goedkoopste in dit rijtje, maar zijn daarom niet minder dromerig.

Bij ons zijn de reiskriebels aanwezig na het cyberstalken van bovenstaande profielen. Droom jij ook volop om zelf zo’n profiel uit te bouwen? In de Flair van deze week (editie 13/2019) geven vier Vlaamse travelbloggers  hun ultieme tips prijs.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.