Home Job AHA: deze vier hobby’s scoren het best op je cv

AHA: deze vier hobby’s scoren het best op je cv

2. Kunst en cultuur: het bewijs dat je creatief bent

Pexels
De categorie die het vaakst over het hoofd wordt gezien bij het opstellen van een cv is ‘hobby’s en interesses’. Maar het is belangrijk om juist die regels ten volle te benutten om je persoonlijkheid te laten doorschemeren. Als je deze vier hobby’s uitoefent, is je broodje alvast gebakken.

1. Sport: het bewijs dat je dynamisch bent

Sport wordt altijd als positief gezien, omdat het geassocieerd wordt met een gezonde levensstijl. Ook getuigt het van een zekere discipline. Sporttakken zoals volleybal, voetbal, basketbal, etc. wekken de indruk dat je een teamplayer bent. Ben je eerder een marathonloper, dan zal je potentiële werkgever ervan uitgaan dat je heel wat doorzettingsvermogen hebt en tot het uiterste wil gaan om je doel te bereiken.

sport

2. Kunst en cultuur: het bewijs dat je creatief bent

Bezoek je weleens een museum, ga je graag naar het theater of de bioscoop of neem je zelf al eens graag een camera ter hand? Dan scoor je zeker punten. Deze activiteiten wijzen erop dat je graag intellectueel geprikkeld wordt én dat je creatief bent.

museum

3. Jeugdbeweging: het bewijs dat je een groep kan leiden

Of het vijf, tien of vijftien jaar geleden is sinds je nog in korte broek een kampvuur stond te bouwen, maakt niet uit. Het feit dat je ooit bij de scouts, chiro of KSA zat, is het ultieme bewijs dat je mensen kan motiveren, initiatief durft te nemen en er niet voor terugdeinst om je verantwoordelijkheden te nemen.

jeugdbeweging

4. Koken en tuinieren: het bewijs dat je een zorgend karakter hebt

Mensen die graag koken en tuinieren, zouden over uitstekende organisatorische capaciteiten beschikken, alsook erg veel geduld hebben. Maar de grootste troef is hier de perceptie dat je als kandidaat een zorgend karakter hebt. Koken voor je gezin en de tuin onderhouden zal je potentiële werkgever doen geloven dat je je maar al te graag belangeloos inzet voor anderen.

tuinieren

Bron: Le Soir

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.