Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Koolshooters, Pexels.

Weet jij wat het verschil is tussen vegan en cruelty-free?

Vegan beauty: 6 weetjes voor wie er meer over wil leren

Je hanteert een veganistische levensstijl en wil die graag doortrekken tot in de badkamer? Of misschien denk je er voorlopig gewoon over na om vegan te leven en wil je er graag meer over leren? Dit is wat je zeker moet weten over vegan beauty.

1. Vegan is niet beter of slechter voor je huid


Dat een beautyproduct al dan niet vegan is, is geen indicatie dat het beter of minder goed is voor je huid. Je kiest ervoor om vegan producten te gebruiken omdat je een veganistische levensstijl wil volgen, niet omdat het een beter resultaat oplevert.

2. Vegan vs. cruelty-free


Vegan is niet hetzelfde als cruelty-free. Cruelty-free wil zeggen dat een product is ontwikkeld zonder dat het werd getest op dieren. In de EU zijn dierproeven al jaren verboden, maar een heleboel merken die in Europa verkrijgbaar zijn, worden niet als cruelty-free aanzien omdat ze – om er verkocht te mogen worden – in China wél nog testen op dieren. Vegan wil zeggen dat het product geen ingrediënten bevat die afkomstig zijn van dieren. De termen hebben dus een andere betekenis, maar als je ervoor kiest om veganistisch te leven, gaan ze wel arm in arm.

3. Natuurlijk betekent niet altijd vegan


Een product dat de stempel ‘natuurlijk’ krijgt, is niet noodzakelijk vegan. Een natuurlijk of eco-friendly product kan net zo goed bijenwas, honing of andere dierlijke ingrediënten bevatten.

4. Scheermesjes? Niet altijd cruelty-free


Wist je dat scheermesjes vaak niet cruelty-free zijn? Het kleine stripje gel of scheerproduct dat op je scheermesje zit, wordt vaak getest op dieren om te weten of het tot irritatie kan leiden. Je kan kiezen voor een safety razor in roestvrij staal (wat meteen ook heel eco-friendly is) of je gaat op zoek naar een merk dat vegan en cruelty-free scheermesjes maakt, zoals Estrid (Estrid.com) bijvoorbeeld.

5. Make-upborstels met dierlijk haar


Make-upborstels worden tegenwoordig steeds vaker met synthetische haren gemaakt, maar er zijn ook nog altijd heel wat make-upkwasten op de markt die wel met dierlijk haar zijn gemaakt en dus niet vegan zijn.

6. Valse wimpers


Let ook op met valse wimpers en wimperextensions. De meerderheid is gemaakt met synthetisch haar, maar er zijn ook wimpers die gemaakt worden van nertshaar.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '