Home FASHION & BEAUTY Beauty AU NATUREL: 6 voordelen van eventjes geen make-up te dragen

AU NATUREL: 6 voordelen van eventjes geen make-up te dragen

Voelt bevrijdend aan, toch?

geen make-up
© #ShowUs by Dove / Getty Images

Een voordeel van niet dagelijks de deur uit te moeten? Je hoeft je eventjes niet op te maken als je daar geen zin in hebt. Sowieso is make-up dragen geen must, maar een paar dagen zonder geeft vaak zo’n bevrijdend gevoel én het brengt ook nog wat voordelen met zich mee.

Velen van ons hebben een make-uproutine – of die nu bestaat uit 2 stappen of 20 – die we ’s ochtends volgen. Aangezien we momenteel enkel de deur uitgaan om een frisse neus te halen, laten we deze routine dan ook iets vaker achterwege. In het begin is het misschien wat onwennig, maar na een paar dagen zonder make-up ervaar je echter een bevrijdend gevoel. Daarnaast is het mogelijk dat je ondertussen ook al één van onderstaande voordelen hebt opgemerkt.

1. Je kan langer slapen

Sowieso loopt de wekker momenteel een stuk later af, maar door je tijd in de badkamer te verkorten, kan je je makkelijk nog een keertje omdraaien. Iets waar ook je huid baat bij heeft. Je ziet er namelijk lekker uitgerust uit waardoor je dat laagje concealer meteen achterwege kan laten.

2. Je hebt minder stress

Make-up zien we vaak als een vorm van ontspanning, maar soms – zeker in de ochtend – kan het ook wat stress met zich meebrengen. Zeker als  je bijvoorbeeld plots merkt dat je nog maar in de helft van je routine zit en eigenlijk al binnen een kwartiertje de deur uit moet zijn.

3. Je huid ziet er beter uit

Wie regelmatig make-up op heeft, kan soms last hebben van verstopte poriën. Wanneer je eventjes geen gezichtsproducten zoals foundation of concealer draagt, gaat je huid automatisch ophelderen. Het kan eventjes duren vooraleer het effect zichtbaar is, maar na een weekje zou het resultaat er al moeten zijn.

4. Je hebt meer tijd voor huidverzorging

Haalde jij ’s avonds je make-up van je gezicht en meer niet? Dan kan je nu meer tijd investeren in je skincare. Denk bijvoorbeeld aan hier en daar en maskertje en een extra reinigingsproduct. Zo ziet je gelaat er na een tijdje egaal en stralend uit en dit zonder dat je make-up op hebt.

5. Je beseft dat je minder (of zelfs geen) make-up nodig hebt

Als je een tijdje geen make-up meer gedragen hebt, voelt het soms raar aan om weer aan de slag te gaan. Wie weet merk je zelfs op dat je bepaalde stappen in je routine kan skippen. Misschien vind je hier en daar een vleugje concealer bijvoorbeeld beter dan een volledige laag foundation.

6. Je krijgt meer zelfvertrouwen

De eerste dagen voelen vaak onwennig, maar na een paar dagen zonder make-up kan er plots een bevrijdend gevoel opduiken. Wees blij met hoe je eruitziet en besef dat je geen make-up nodig hebt om je mooi te voelen of om de deur uit te gaan. Alicia Keys koos er in 2016 al voor om geen (of toch minder) make-up te dragen en hiermee inspireerde ze heel wat vrouwen wereldwijd. Zo zou ze vanaf toen zelf kiezen wanneer ze make-up droeg en hoeveel. Daarnaast zou ze zich ook niet langer verplicht voelen om zichzelf op te maken. De zangeres verscheen nadien op verschillende events en deed ze meerdere optredens en tv-shows zonder of met minimale make-up.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.