Home FASHION & BEAUTY Beauty Droge, ruwe winterhanden? Met deze tips maak je ze weer zacht

Droge, ruwe winterhanden? Met deze tips maak je ze weer zacht

Tip 2: ga op zoek naar een handcrème die weinig of geen water bevat.

Handschoenen of geen handschoenen, in dit winterweer worden je handen erg op de proef gesteld. Wind, regen en koude maken de huid droog en ruw. Een handcrème kan soelaas bieden, maar als je niet het juiste product gebruikt kan de vreugde maar van korte duur zijn. Met deze tips hou jij je handen deze winter langdurig zacht.

1. Wacht niet te lang

Van zodra je merkt dat je handen droger zijn dan gewoonlijk, zou je eigenlijk al meteen moeten smeren. Als je handen langdurig droog blijven en niet voldoende verzorging krijgen, kunnen er kloofjes ontstaan en die zijn moeilijker te genezen.

2. Vermijd water zoveel mogelijk

Wanneer je je handen was verwijder je telkens een groot deel van de natuurlijke oliën op je huid, die ervoor zorgen dat je handen gehydrateerd en soepel blijven. Uiteraard moet je af en toe je handen wassen, maar probeer het te beperken en breng nadien telkens handcrème aan. En niet alleen je handen wassen, maar ook over water als bestanddeel in je handcrème kan je handen uitdrogen. Als een beautyproduct een bepaalde hoeveelheid water bevat, kan dat bij temperaturen onder nul bevriezen op je huid. Brr! Mensen die bijvoorbeeld naar Lapland reizen zullen daarom vaak op zoek gaan naar gezichts- en handcrèmes die zo weinig mogelijk water bevatten of zelfs volledig watervrij zijn.

3. Gebruik geen handgel

Een handgel is een makkelijke manier om je handen on the road even te ontsmetten, maar wanneer je handen al droog zijn kan je die handgel toch maar beter even laten voor wat hij is. Zo’n product bevat veel alcohol en die maakt het huid alleen maar droger.

4. ‘s Avonds smeren

Naast de handtas is het nachtkastje een populaire plaats om handcrème te bewaren. En terecht. Want ‘s nachts gaat ons lichaam in rustmodus en gebruikt het haar energie om alles te helpen herstellen, ook je droge handen. Net voor het slapengaan is dus het ideale moment om een extra dikke laag handcrème te smeren, zodat je huid de voedende bestanddelen goed kan opnemen.

5. Het mag wat meer zijn

Onze handen hebben de voorbije weken al flink moeten afzien door vrieskou en wind. Ze zijn niet alleen droog, maar voelen ook erg ruw aan. Hoe hard je ook gelooft in je vertrouwde handcrème, deze klus zal hij wellicht niet kunnen klaren. Tijd voor grof geschut. Ga op zoek naar een product dat intensieve verzorging biedt en extreem droge plekken helpt te herstellen. Dit zijn onze favorieten:

1 / 5
Eerste hulp bij kloofjes
Voer voor droge plekken
Puur natuur
Magische balsem
Verkwikkende geur
Eerste hulp bij kloofjes
Eerste hulp bij kloofjes

Bariéderm Zalf – € 13,10 – Uriage, bij 24 Pharma.

Zijn je handen al een hele tijd droog, dan kunnen zich scheurtjes of kloven beginnen vormen. Best pijnlijk en vooral moeilijk om vanaf te geraken. Deze zalf op basis van karitéboter helpt de beschadigde huid te herstellen en houdt ze gehydrateerd en soepel.

Voer voor droge plekken
Voer voor droge plekken

Skin Food (30ml) – € 5,39 – Weleda, bij 24 Pharma.

Deze budgettopper is de favoriet van onze beautyredactrices om extreem droge plekjes snel te doen herstellen. De crème is geschikt voor het gelaat, maar ook voor de ellebogen, handen, voeten en de rest van het lichaam.

Puur natuur
Puur natuur

Deze balsem op basis van hennepolie beschermt niet alleen droge handen, je kan hem ook gebruiken tegen droge plekjes op de rest van het lichaam. Verdeel ‘s avonds rijkelijk over je handen, trek de katoenen handschoentjes van The Body Shop erover en ‘s morgens sta je op met een zachte, gehydrateerde huid.

Hemp Rescue Balm – € 18 – The Body Shop.
Magische balsem
Magische balsem

Egyptian Magic – € 30 – Egyptian Magic, bij Biotylab.com.

Voor zijn sexy verpakking moet je het niet doen, maar dit ‘magic’ cultproduct is wel de favoriet van verschillende celebs. Je kan hem plaatselijk aanbrengen op droge plekjes, maar hij is ook geschikt voor het gelaat of als lippenbalsem en wordt zelfs aangeraden tegen eczeem en psoriasis.

Verkwikkende geur
Verkwikkende geur

Exceptional Hand and Nail Cream – € 19,95 – Rainpharma, bij 24 Pharma.

Deze voedende hand- en nagelcrème zorgt voor een instant zacht gevoel en houdt je handen langdurig soepel. De verkwikkende citrusgeur is bovendien onweerstaanbaar.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.