Home FASHION & BEAUTY Beauty HOW TO: zo krijg je zachte voeten in 3 makkelijke stappen

HOW TO: zo krijg je zachte voeten in 3 makkelijke stappen

Want ook je voetjes verdienen wel wat extra aandacht!

voeten
© Imani Clovis via Unsplash

Op echt sandaaltjesweer is het nog even wachten, maar als je last hebt van droge voeten wil je ze nu wat extra in de watten leggen om ze op tijd summerproof te krijgen. Niets zo lelijk als open schoenen dragen terwijl je hielen er kurkdroog uitzien, toch? Net daarom leggen wij je uit hoe je in drie makkelijke stappen lekker zachte voetjes krijgt.

Stap 1: een intensieve verzorging

Voorzie één keer per week een momentje na het douchen om je voeten wat extra in de watten te leggen. Een optie is om ze bijvoorbeeld wat te laten weken in een warm bad. Als extraatje kan je nog een druppeltje van je favoriete essentiële olie toevoegen. Nog een mogelijkheid is om een voetmasker te gebruiken. Gewoon eventjes laten inwerken en je zal merken dat je voetjes nadien al veel zachter aanvoelen.

€ 10,49 via Asos

Stap 2: regelmatig hydrateren

Voelen vooral je hielen erg ruw aan? Hydrateer je voeten dan meerdere keren per week. Na verloop van tijd zal je merken dat je voetjes weer zacht aanvoelen en dat de ruwe huid rond je hielen verdwenen is. Nood aan iets intensiever? Breng dan een royale laag aan voor je gaat slapen en trek vervolgens een paar katoenen sokken. Works like a charm!

€ 20,99 via Asos

Stap 3: draag degelijke schoenen

Als je regelmatig last hebt van droge voeten draag je beter iets bredere schoenen. Schoeisel dat iets strakker rond je voet zit zoals bijvoorbeeld laarzen of waarbij de hiel redelijk stug is, gaan de situatie er namelijk niet op verbeteren. Wat ook helpt om je voeten een beetje te ontlasten, is een zooltje inbrengen. Een zachter oppervlak helpt namelijk om je voetjes in goede conditie te houden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.