https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty THE SILVER LINING: 7 paarse shampoos getest en goedgekeurd door de redactie

THE SILVER LINING: 7 paarse shampoos getest en goedgekeurd door de redactie

© Morgan McDonald via Unsplash / Bol.com

Niet elke (fake) blondine houdt van de sunkissed look. Wie een koele, assige toon verkiest, weet dat hij niet zonder zilvershampoo – ook wel paarse shampoo genoemd – kan. Wij zetten onze 7 favorieten op een rijtje.

Wat je moet weten over zilver- of paarse shampoo

De zon licht je haar op waardoor er warme pigmenten in je haar achterblijven die je lokken een gele of oranje gloed geven. Zilver- of paarse shampoo to the rescue!

Paars is de tegenovergestelde kleur van geel en tegenovergestelde kleuren neutraliseren elkaar. Zilver- of paarse shampoos zijn blauw of paars van kleur vanwege hun paarse pigmenten. Die pigmenten verminderen de ongewenste gele ondertonen in je lokken en helpen hun koele kleur te behouden.

Hoe gebruik je zilver- of paarse shampoo?

Breng de shampoo aan op nat haar. Laat het 2 tot 3 minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Indien je enkel de gelige tonen uit je lokken wil halen, volstaat het meestal om een zilvershampoo een keer om de 3 of 4 wasbeurten te gebruiken. Liet je je haar grijs verven en wil je graag je granny hair optimaal behouden? Dan is het aangeraden de shampoo elke wasbeurt te gebruiken.

Let op: zilvershampoo is niet zo verzorgend voor je haar, dus doe aan shampoo cocktailing en gebruik ook nog een voedende shampoo of gebruik een zilver- of paarse conditioner.

Sheer Silver Shampoo

Een zilvershampoo die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat? Hij bestaat! Deze paarse shampoo van het Zweedse label Maria Nila bevat violetpigmenten die vergeling, verkleuring en grauwheid behandelen. Door je haar te wassen en stylen, maar ook door contact met zuurstof en het effect van de zon, kan je haar z’n kleur verliezen. Deze shampoo vermindert kleurverlies en beschermt je lokken tegen schadelijke UV-stralen.

€ 23,05 – Maria Nila via Bol.com

Elsève Color-Vive Purple Shampoo

Elsève Color Vive Purple is dé budgettopper onder de zilvershampoos. Hij is geschikt voor blond en grijs haar, maar ook highlights zijn gebaat met deze shampoo. De formule neutraliseert de ongewenste gele en oranje ondertonen in je haar en geeft je lokken weer een frisse kleur.

€ 5,99 – L’Oréal Paris via Bol.com

Blonde Angel Wash Shampoo

Kevin Murphy’s Blonde Angel Wash wordt ook weleens de Rolls Royce onder de zilvershampoos genoemd. Hij werkt kleurbevorderend én verzorgend. De formule op basis van lavendel geeft de shampoo niet alleen een heerlijke geur, hij haalt ook de grauwe of warme kleur uit je lokken. Tot slot zorgt karitéboter ervoor dat je haar intens gehydrateerd wordt.

€ 27,88 – Kevin Murphy via Bol.com

Serie Expert Silver Shampoo

Deze paarse shampoo maakt het haar zacht, glanzend en neutraliseert de gele gloed. De magnesium- en keratinecomponenten in de formule versterken je lokken en de toegevoegde aminozuren zorgen ervoor dat de kleur niet vervaagt. Deze limited edition bestseller is een favoriet van menig professional.

€ 25,95 – L’Oreal Professionnel Paris via Bol.com

Color Extend Blondage shampoo

Redkens Color Extend Blondage Shampoo heeft een ultraviolet pigment en Triple Acid Protein-complex om de conditie van het haar te verbeteren. Concreet: het haar wordt versterkt en gehydrateerd waardoor het veerkrachtiger wordt en er minder breuk ontstaat. Lees de recensie van beautyredactrice Charlotte hier.

€ 15,29 – Redken via Bol.com

Biolage Colorlast Blue Shampoo

De Biolage Colorlast Blue Shampoo doet z’n naam alle eer aan door gele en oranje ondertonen te neutraliseren en de koele toon van je geblondeerde lokken een boost te geven. Verder voelen je lokken na gebruik opvallend gladder aan én breken ze minder snel af. Win-win!

€ 13,25 – Matrix via Bol.com

Blue Chamomile & Argan Oil Blonde Care Shampoo

De Blue Chamomile & Argan Oil Blonde Care Shampoo van Hask neutraliseert het vergelende effect en verbetert de glans. De formule is verrijkt met blauwe kamille en arganolie om je lokken lichter, zachter en weer glanzend te maken. Lees de recensie van beautyredactrice Charlotte hier.

€ 8,49 – Hask via Di.be

[td_smart_list_end]

Lees ook: