Home FASHION & BEAUTY 5 belangrijke haarregels die je moet volgen als niet-natuurlijke blondie

5 belangrijke haarregels die je moet volgen als niet-natuurlijke blondie

Hou het gezond!

Van glanzend goud tot platina, blond haar is hotter than ever. Als jouw blonde lokken ook uit een flesje komen, dan zijn er een paar regels die je maar beter kan volgen om ze gezond te houden.

1. Droge wasjes

Te vaak wassen is niet zo goed voor je haar. Beperk daarom het aantal wasbeurten zo veel mogelijk. De beste manier om een dagje of twee te winnen? Droogshampoo! Die geeft je bovendien ook wat extra volume. Ben je nog een dummy, leer dan hier hoe en waar je hem aanbrengt.

2. Laat het (uit)groeien

We begrijpen het: als blondie met een donkere kruin rondlopen is niet zo fijn. Zodra die uitgroei tevoorschijn komt, wil je hem zo snel mogelijk laten bijwerken. Stel dat kappersbezoek toch liever wat langer uit, want hoe vaker je haar in contact komt met die ontkleurende producten, hoe sneller het er genoeg van zal krijgen. Profiteer ervan, want een beetje uitgroei is al lang niet meer zo fout (ombre, weet je wel).

Diamond Oil Mask

3. Maskers op

Maak van een haarmasker een wekelijkse routine. Er is geen betere manier om je haar een gezonde boost te geven dan een verzorgend masker. Is je haar écht droog en futloos, laat het masker dan de hele nacht inwerken en spoel het ’s morgens uit.

Diamond Oil Deep Facets Mask – € 36 – Redken.

4. Paarse shampoo = wit haar

Wil je graag een asblonde of zelfs witte look, dan hebben we één belangrijke tip voor jou: zilvershampoo. Dat is een shampoo met een paarse kleur die de gele tinten uit je haar haalt. Let op: zilvershampoo is niet zo verzorgend voor je haar, dus doe aan shampoo cocktailing en gebruik aanvullend ook nog een voedende shampoo.

decléor sun oil

5. Beschermen tegen de zon

Net als je huid heeft je haar bescherming nodig tegen te zon. Er bestaan al verschillende sprays met een beschermingsfactor, dus wees voorbereid.

Aroma Sun Expert Summer Oil Body & Hair – € 28 – Decléor.

Meer tips voor blondies:

SOS: groen haar na het zwemmen

VIDEO: waarom je je droogshampoo ’s avonds moet aanbrengen

Trend: blond haar, donkere wenkbrauwen

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.