Home FASHION & BEAUTY Beauty Flairvisagiste Yung: ‘Breng je make-up indien mogelijk aan in daglicht’

Flairvisagiste Yung: ‘Breng je make-up indien mogelijk aan in daglicht’

Onze visagiste Yung onthult haar 8 beste beautygeheimen.

make-up
© Joost Govers voor Flair

Dat er niets boven een geslaagde make-over gaat, weten we bij Flair als geen ander. Doorheen de jaren gaf ons mode- en beautyteam meer dan 2000 lezeressen een nieuwe look. Speciaal voor jou verklappen ze hun grootste vakgeheimen. Vandaag aan de beurt: visagiste Yung.

1. Schoon canvas

Een goede huidverzorging is de basis van elke make-uplook. Begin met het reinigen van de huid en breng dan een hydraterende crème aan. Zo zal je make-up nadien beter en langer blijven zitten.

2. Perfect match

Kies voor producten die bij je huidtype én leeftijd passen.

3. Investeren in penselen

Goede make-up hoeft niet duur te zijn, maar het loont wel de moeite om te investeren in een goede penselenset. Die bestaat uit een brede, dikke poederborstel, een klein en een middelgroot oogschaduwpenseel, een lippenpenseel en eventueel een wenkbrauwborsteltje. Kies voor borstels uit natuurhaar met een lange hendel.

4. Propere lei

Reinig je borstels regelmatig, eigenlijk liefst na elk gebruik. Haal ze desnoods snel even over een doekje met ontsmettingsalcohol. Vuile borstels kunnen immers leiden tot huidproblemen en brengen gezondheidsrisico’s met zich mee als ze gedeeld worden.

5. Daglicht = het beste licht

Breng je make-up indien mogelijk aan in daglicht. Zo krijg je het meest natuurlijke effect.

6. Vieux rose for everyone

Een oudroze lipstick – lees: een of twee tinten donkerder dan je eigen lippen – staat bij iedereen, ongeacht je afkomst of leeftijd. Dat geldt ook voor nude- en bruintinten.

7. Wenkbrauwen zijn álles

Verzorgde wenkbrauwen doen je hele gezicht beter uitkomen. Overbodige haartjes mag je epileren, maar overdrijf niet. Mijn advies? Ga één keer naar een ervaren schoonheidsspecialiste die epileert met respect voor de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en kopieer nadien haar werk.

8. Eyeliner doe je zo

De meeste vragen krijg ik wellicht over eyeliner. Wie daarmee sukkelt, kan een spiegeltje plat op tafel leggen en daarboven te werk gaan. Daardoor trek je je wenkbrauwen automatisch op en kan je een lijntje trekken met je ogen open. Handig! Wat je ook doet, trek de huid rond je ogen nooit strak wanneer je eyeliner aanbrengt. Anders krijg je bij het loslaten een harmonica-effect. Tenzij je voor een gekartelde in plaats van een strakke lijn ging, natuurlijk.

Nog meer beauty:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.