Home FASHION & BEAUTY Fashion EINDELIJK: Victoria’s Secret werft voor het eerst een plussize model aan

EINDELIJK: Victoria’s Secret werft voor het eerst een plussize model aan

Volgens ons komt ze een beetje te laat...

Victoria’s Secret plussize model
© Getty

Victoria’s Secret staat dit jaar zwaar onder vuur: het modelabel kreeg kritiek op zijn diversiteitsbeleid, er werd gesproken van seksuele intimidatie op en naast catwalk én de verkoopcijfers zijn om van te huilen. Daarom besloot het merk dat het tijd werd om hun beleid een eigentijdse draai te geven en werven ze voor het eerst in de geschiedenis van Victoria’s Secret een curvy model aan.

Veel te laat volgens ons, want het modelabel laat, ondanks de vele kritiek, nog steeds graatmagere modellen op de catwalk lopen. Of ze dan ook écht bereid zijn om zich aan te passen aan een wereld waarin body positivity belangrijker is dan ooit tevoren, is nog af te wachten. Hopelijk gaat het dit keer niet om een poging om het merk weer op de voorgrond te plaatsen en willen ze hun beleid oprecht realistischer maken.

Het is het model Ali Tate Cutler die de eer krijgt om de eerste curvy angel te zijn van de lingeriegigant. Met haar maatje 44 valt ze onder de categorie ‘plussize’ en hoewel wij twijfelen of ze wel onder die categorie thuishoort, is het een eerste stap in de goede richting. Ze zal het gezicht worden van een collectie die Victoria’s Secret in samenwerking met het Londense lingeriemerk Bluebella ontwierp.

‘Geen transgenders of plussize modellen’

‘Ik kan niet geloven dat ik het eerste plussize model van Victoria’s Secret ben! Hoe dan ook vind ik het fantastisch om samen te werken met een merk waar ik altijd een grote fan van ben geweest. Ze maken een grote stap in de goede richting’, schreef ze op Instagram. Het modelabel werkt dus wel degelijk aan een nieuwe identiteit, maar of die zet nog op tijd is, wordt nog even afwachten.

Vorig jaar lag Victoria’s Secret nog onder vuur, omdat de marketingdirecteur Ed Razek in een interview vertelde dat het modelabel niet bereid was om transgenders of plussize modellen aan te werven. Hij kwam niet veel later terug op zijn uitspraak, maar die verontschuldigingen kwamen veel te laat. Het lingeriemerk liet deze zomer uiteindelijk weten dat ze wel met een transgendermodel zullen samenwerken.

Of de eerste inspanningen nog op tijd zijn, is nog maar de vraag. De meeste modelabels stapten al over op een meer inclusief beleid. Denk maar aan de modellen van Savage x Fenty en Zara. We vragen ons af of ook Victoria’s Secret nog de kans zal krijgen om in de toekomst een meer realistisch modelabel te worden.

View this post on Instagram

Had some frank body talks with @stylelikeu on their channel. Getting real about how I never acknowledged my body when I was younger because I never wanted people to really look at mine and realize I was fat. I thought if I didn’t acknowledge it, no one would notice. Then when I started “plus size” modeling, I had so many mixed feelings because now everyone knew I was the very thing I had been trying to hide. The most beautiful thing happened after I had been modeling for a while and started seeing models who were above size 14s that were unbelievably gorgeous. The programming in my mind started rewiring and I realized I too could be gorgeous, at any size. Editing the people you follow and surround yourself with does wonders.

A post shared by Ali Tate (@ali_tate_cutler) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.