Home FASHION & BEAUTY Beauty 12 verrassende dingen die je kan doen met een goedkoop potje vaseline

12 verrassende dingen die je kan doen met een goedkoop potje vaseline

Wist je dat het zelfs kan gebruiken om je oorbellen makkelijker aan te krijgen?

Drie euro kost een pot vaseline gemiddeld, en je kan het goedje van top tot teen gebruiken. Meer nog, naast een beautymultitasker is het eeuwig populaire product ook een handig hulpmiddel om tal van huishoudelijke probleempjes op te lossen. Hoewel je zo’n potje waarschijnlijk nu al in je badkamer hebt staan, durven we te beloven dat je er nog véél meer uit kan halen.

Gezicht & lichaam

1. Wenkbrauwhaartjes fixeren

Gebruik je soms een wax voor je wenkbrauwen om de haartjes op hun plaats te houden? Dat kan je ook perfect met vaseline doen. Breng een beetje aan op je wenkbrauwen en doorkam met een proper wenkbrauwborsteltje om je brows mooi in model te leggen.

2. Tegen pluizig haar

Is je haar pluizig of zien je puntjes er droog en breekbaar uit, verdeel dan een kleine hoeveelheid vaseline over je handen en doorkam de lengtes van je haar met je vingers. Je haar zal er meteen een stuk gezonder uitzien.

3. Als highlighter

Een natuurlijk ogende glow creëren waarmee het lijkt alsof je gelaat van binnenuit straalt? Jep… Vaseline. Dep je vingertop even in het potje en breng het product al tokkelend aan op de hoogste punten van je jukbeenderen, eventueel centraal op de neus en op het cupidoboogje boven je lippen. Doe dit als laatste stap in je make-uproutine.

4. Parfum versterken

Breng wat vaseline aan op je polsen en in je hals vooraleer je parfum aanbrengt. Een vochtige huid houdt de geur immers beter vast, zodat je langer plezier hebt van je favoriete geurtje.

5. Voor een vlekkeloze manicure

Breng vaseline aan op je nagelriemen en vingertoppen alvorens je je nagels gaat lakken. Kleur je een beetje buiten de lijntjes, dan vangt de vaseline dat op en kan je de nagellak die op je huid zit daarna makkelijker wegvegen.

Kleding & accessoires

1. Make-upvlekken verwijderen uit textiel

Zit er foundation of lipstick op je favoriete witte bloes? Dan kan je die makkelijk verwijderen met behulp van een klein beetje vaseline en een vochtige doek.

2. Lederwaren opfrissen

Is je leren jasje wat dof geworden? Of zien je leren laarsjes er net iets té gedragen uit? Gebruik dan een droge doek en wat vaseline om ze weer mooi te laten glanzen. Je leren jasje maak je op deze manier trouwens weer soepel, waardoor het langer mooi en streepvrij zal blijven.

3. Makkelijker oorbellen aandoen

Wanneer het even geleden is dat je nog oorbellen hebt ingehad, kan het een uitdaging zijn om dat staafje weer door je gaatje te krijgen. Een beetje vaseline op je oorlel kan helpen om dat proces vlotter te laten verlopen.

4. Klemmende ring uitkrijgen

Hoewel dit scenario eerder voorkomt in een winkel (gênant!) en je dan geen vaseline bij hebt, kan het goedje helpen om een ring die vastzit aan je vinger makkelijker weer uit te krijgen.

Huishouden

1. Tegen piepende deuren

We moeten eerlijk zijn, vooraleer wij een piepende deur herstellen moet het al een heel erg storend geluid zijn geworden. Ben je het toch van plan – of wil je je lief motiveren – dan heb je daar gewoon een beetje vaseline voor nodig. Aanbrengen op de piepende scharnieren van de deur, en klaar!

2. Oplossing voor een klemmend raam

Klemt de hendel van je raam, breng dan met een penseeltje wat vaseline aan in het gleufje tussen de draaiende hendel en het deel dat vastzit op je raam.

3. Kauwgom verwijderen

Of het nu aan de onderkant van de tafel is of in je haar (mama’s weten waar we het over hebben), een kauwgom die ergens aan vastkleeft kan je makkelijker losmaken met behulp van wat vaseline.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.