https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn onze favoriete beautymerken die alleen maar vegan producten verkopen

Dit zijn onze favoriete beautymerken die alleen maar vegan producten verkopen

Van make-up en skincare tot haarverzorging en parfums.

De zoektocht naar de beste vegan beautyproducten is niet altijd makkelijk. Daarom zetten we onze favoriete beautymerken op een rijtje die uitsluitend vegan producten verkopen. Van make-up en skincare tot parfums en haarverzorging.

100% vegan

Dit zijn enkele van onze favoriete merken die alléén maar vegan producten hebben.*

Skincare

Make-up

Nagellak

Haircare

Bodycare & hygiëne

Parfum

* Heel veel andere merken zijn misschien niet volledig vegan, maar hebben vaak wel een vegan collectie of een selectie vegan producten, daarvan vind je meestal een overzicht op hun website, of het wordt afzonderlijk vermeld in de productomschrijving. Enkele leuke beautymerken die niet 100 % vegan zijn, maar wel een groot vegan aanbod hebben zijn: The Body Shop, & Other Stories, Lush, Weleda, NYX Professional Makeup, Urban Decay, Garnier, Rituals, Catrice, Essence, Mádara, dr. Organic, jane iredale.

Veelgebruikte dierlijke ingrediënten

Er zijn een aantal ingrediënten die vaak gebruikt worden in cosmetica en die wél afkomstig zijn van dieren. Als je die spot op de ingrediëntenlijst van een product, weet je dat het niet vegan is.

  • Bijenwas (of beeswax): vaak gebruikt in lippenbalsems en handcrèmes omdat het een barrière vormt die je huid beschermt en helpt vocht vast te houden.
  • Honing: wordt gebruikt in skincare, haar- en lichaamsverzorging en heeft voedende en antibacteriële eigenschappen.
  • Karmijn (of carmine of CI75470): een felrode kleurstof die zowel in voeding als cosmetica wordt gebruikt, afkomstig van – jawel – luizen.
  • Guanine: is afkomstig van de schubben van vissen en wordt gebruikt in onder andere make-up, om een parelachtige glans te creëren.
  • Keratine: wordt gebruikt in haarproducten om het haar te versterken en is afkomstig van onder andere haar, hoeven, hoorns en veren van verschillende diersoorten.
  • Shellac: afkomstig van een bepaalde insectensoort en wordt gebruikt als basis voor gelnagellak.
  • Lanoline: een hydraterend ingrediënt dat uit schapenwol wordt gehaald.

Lees ook: