Home FASHION & BEAUTY Uitgetest: hoge hakken zonder pijn

Uitgetest: hoge hakken zonder pijn

Wie mooi wil zijn moet pijn leiden, dat motto prent ik me in sinds ik een kleine tien jaar geleden mijn eerste paar hakken aanschafte. Tot de Victoria Beckhams van de wereld – lees: het genre vrouwen dat zonder problemen op stiletto's van 13 cm naar de winkel spurt – zal ik nooit behoren, maar er is wél beterschap in zicht. Enter de speciale pads met gelkussentjes van Bama. Flair deed de test.

BamaBama heeft een arsenaal aan pads, zooltjes (links) en hielgrips die allemaal bedoeld zijn om het vrouw-zijn te vergemakkelijken. Je koopt ze per paar bij de schoenmaker en kleeft ze in je pijnlijke pumps, peep-toes of hooggehakte sandalen. Het beoogde resultaat? Paraderen zonder problemen – of bleinen. Ik nam de proef op de som.

Lopen op (Prada-)wolkjes

Doorwinterde hakkendraagsters zouden vast lachen met mijn metallic blokhakken van vijf centimeter, maar dat kan mij niet schelen want ze zijn van Prada en prachtig. Take that! Nu nog op leren lopen. De laatste avond dat ik deze schatjes droeg, eindigde nét niet met een valpartij voor het casino van Knokke, maar wel met een week lang verkrampte kuiten. Bama to the rescue.

De ondersteunende gelpads die je in de punt van je schoen kleeft, lijken mij perfect om enige euvels te verhelpen. De verpakking belooft een "dempende werking" met extra "comfort voor de bal van de voeten". Wanneer ik de pad bevestigd heb en de schoenen aantrek, merk ik meteen het verschil. Mijn voet zit niet alleen beter in de sandaal en heeft meer grip, bij elke stap voel ik ook het effect van het zachte kussentje. Het enige nadeel is de dikte, die ervoor zorgt dat mijn wreef iets meer dan normaal tegen de sandaal schuurt.

Maar we gaan niet zagen: er is een duidelijke verbetering merkbaar en ik krijg meteen zin om een nachtje te gaan stappen op sandalen in plaats van de gebruikelijke All Stars.

schoenen

De ultieme test

BamaDe pads van Bama zijn geslaagd voor de eerste test. Maar er huizen ergere monsters in mijn kast dan de zilveren Prada's. Onlangs scoorde ik op The Outnet een paar griezelig hoge – voor mijn doen – luipaard platformpumps van Simone Rocha. In afslag, maar jammer genoeg een halve maat te groot. Meisjes en schoenen!

Hoopvol wend ik me tot de gelzooltjes van Bama, die verlichting en ondersteuning bieden over de hele lengte van de voet, "ultradun" zijn en dus in elke schoen passen, maar wellicht toch dat maatverschil kunnen wegwerken. Fingers crossed.

De zolen zijn redelijk moeilijk in te brengen in de hoge pumps, maar eens het puzzelen voorbij is, zorgen ze er opnieuw voor dat ik op wolkjes loop in vergelijking met eerdere ervaringen. Alleen schiet mijn hiel nog steeds uit de schoen als ik stap. Probleem.

Mijn laatste toevlucht zijn de zogeheten hielgrips: strips die zorgen voor grip én tegen wrijving en druk beschermen. Weer een beetje prutsen om ze op hun plaats te kleven, maar het resultaat is nadien top. Mijn voet blijft netjes op zijn plaats, en de knelpunten van de schoen – pijnlijke tenen en schurende hielen – zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Of als maatjes 39 tijdens de stockverkoop van Dries Van Noten, om in de sfeer te blijven.

Die sneakers blijven volgende vrijdag echt in de kast

Gel-hielgrips – € 5,95, ondersteunende gel-pads – €5,95 en ultradunne gel-zolen – € 8,95 – Bama. Bij de schoenmaker.

Van al dat gepraat over schoenen zin gekregen om te gaan shoppen? Check dan hier de gekste schoenen voor de zomer, en de grootste trends! Hoe je je hakken inloopt, lees je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.