Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Asos

Hoge hakken inlopen doe je zo

Catherine Kosters
Hoge hakken zijn zowel een zegen als een vloek als je het ons vraagt. Zijn ze mooi? Zeker. Zitten ze goed? Niet altijd. Wij zetten een paar gouden tips op een rijtje om je nieuwe schoenen in te lopen zodat je straks elegant en met een minimum aan pijn naar buiten kan.

1. Take your time

 

We snappen dat je enthousiast bent na een nieuwe aankoop, maar trek je schoenen eerst een paar keer thuis aan voor je ermee naar je werk stapt of – nog erger – in gaat dansen. Doe je nieuwe hakken aan terwijl je tv kijkt, of achter je bureau zit. Zo kan je eraan wennen en zetten ze zich naar je voet, met minder kans op knelgevaar later.

 

2. De trukendoos

 

Ga de zolen te lijf met schuurpapier zodat je straks niet uitglijdt en loop een rondje met vochtige sokken aan. Een goeie manier om iets te krappe schoenen uit te rekken! Ook een optie om bandjes van sandalen wat losser te maken: een nachtje een (geschilde) aardappel in je schoen duwen. Hoeft niemand overigens te weten.

 

3. Bend & stretch

 

Buig je voet in alle mogelijke richtingen zodat je schoen nog meer rek krijgt. Zet de haardroger erop zodat het leer of de stof extra soepel wordt en herhaal je oefeningen. Wie weet word je er ook nog lenig van!

 

4. Doe de catwalk

 

Speel thuis van modeshow, of doe je shoes aan voor een zittend event. Een avondje cinema of een dinner party is perfect. Na een keer of twee ben je klaar om op hakken te gaan citytrippen, feesten, of trouwen! Like a boss.

 

Bron: www.vrouwen.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '