Home FASHION & BEAUTY Beauty TREND: dit type vlecht is komende zomer het populairst

TREND: dit type vlecht is komende zomer het populairst

Niet zo goed in vlechten? Deze haarstijl lukt je sowieso!

vlecht
© Kate Hliznitsova via Unsplash

Vlechtkapsels doen het tijdens de zomermaanden altijd goed en we hebben de afgelopen jaren dan ook al heel wat verschillende stijlen de revue zien passen. Denk bijvoorbeeld maar aan de waterval- of vissengraatvlecht. Anno 2020 is er nieuwe stijl die zijn opmars maakt, want volgens Pinterest is de zoektocht naar de zogenaamde pull-through braid serieus gestegen.

Ben jij steeds jaloers als je al die mooie vlechtkapsels ziet, maar lukt het jou maar niet om deze looks na te maken? Dan is de pull-through braid echt iets voor jou, want deze haarstijl kan je redelijk snel onder de knie krijgen. En we hebben nog meer goed nieuws, want volgens Pinterest is de zoektocht naar dit type vlecht met maar liefst 155% gestegen. We hoeven dus niet langer te zoeken naar hét it-kapsel van deze zomer!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pull-through braid

Bij de pull-through braid komt er geen ingewikkeld vlechtwerk aan te pas. Daarnaast heb je ook alleen maar een aantal doorzichtige elastiekjes nodig om deze look zelf een keertje te proberen. Via onderstaand filmpje van TikTokker Justine Marjan zie je alvast hoe het moet. Zoals je kan zien, is de techniek alvast redelijk simpel. Om te beginnen, verdeel je je haar in twee gelijke delen. Vervolgens ga je elk deel in drie plukken onderverdelen. De lok in het midden laat je gewoon hangen. De lokken aan weerszijden van deze pluk breng je nu naar voren en bevestig je met een doorzichtig elastiekje. Trek de lusjes voorzichtig uit elkaar met je duim en wijsvinger en herhaal dit tot je het uiteinde van je haar bereikt hebt. Tip: vlecht niet helemaal tot beneden, maar laat de laatste vijf centimeter van je haar uit de vlecht. Zo ziet het effect er net iets nonchalanter uit.

@justinemarjan?? ##tiktokhairstylist ##neverfitin ##keepingactive ##spacethings♬ Morning Sex – Ralph Castelli

Eens je de basics onder de knie hebt, kan je beginnen experimenteren met verschillende haarstijlen. Zo hoef je geen twee vlechten te maken, maar kan je ook eens één grote vlecht proberen. Verder kan je ook accessoires integreren in je look zoals bijvoorbeeld een sjaaltje of een opvallende haarspeld. Ziet het effect er bij jou een beetje te netjes uit? Breng op voorhand dan wat droogshampoo of een textuurspray aan voor een iets rommeliger effect. Daarnaast is dit type vlecht ideaal voor op warme dagen zoals vandaag, want het is een makkelijke en stijlvolle manier om je haar opgestoken te dragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.