Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kate Hliznitsova via Unsplash

Niet zo goed in vlechten? Deze haarstijl lukt je sowieso!

TREND: dit type vlecht is komende zomer het populairst

Vlechtkapsels doen het tijdens de zomermaanden altijd goed en we hebben de afgelopen jaren dan ook al heel wat verschillende stijlen de revue zien passen. Denk bijvoorbeeld maar aan de waterval- of vissengraatvlecht. Anno 2020 is er nieuwe stijl die zijn opmars maakt, want volgens Pinterest is de zoektocht naar de zogenaamde pull-through braid serieus gestegen.


Ben jij steeds jaloers als je al die mooie vlechtkapsels ziet, maar lukt het jou maar niet om deze looks na te maken? Dan is de pull-through braid echt iets voor jou, want deze haarstijl kan je redelijk snel onder de knie krijgen. En we hebben nog meer goed nieuws, want volgens Pinterest is de zoektocht naar dit type vlecht met maar liefst 155% gestegen. We hoeven dus niet langer te zoeken naar hét it-kapsel van deze zomer!

Pull-through braid


Bij de pull-through braid komt er geen ingewikkeld vlechtwerk aan te pas. Daarnaast heb je ook alleen maar een aantal doorzichtige elastiekjes nodig om deze look zelf een keertje te proberen. Via onderstaand filmpje van TikTokker Justine Marjan zie je alvast hoe het moet. Zoals je kan zien, is de techniek alvast redelijk simpel. Om te beginnen, verdeel je je haar in twee gelijke delen. Vervolgens ga je elk deel in drie plukken onderverdelen. De lok in het midden laat je gewoon hangen. De lokken aan weerszijden van deze pluk breng je nu naar voren en bevestig je met een doorzichtig elastiekje. Trek de lusjes voorzichtig uit elkaar met je duim en wijsvinger en herhaal dit tot je het uiteinde van je haar bereikt hebt. Tip: vlecht niet helemaal tot beneden, maar laat de laatste vijf centimeter van je haar uit de vlecht. Zo ziet het effect er net iets nonchalanter uit.

@justinemarjan?? ##tiktokhairstylist ##neverfitin ##keepingactive ##spacethings♬ Morning Sex – Ralph Castelli


Eens je de basics onder de knie hebt, kan je beginnen experimenteren met verschillende haarstijlen. Zo hoef je geen twee vlechten te maken, maar kan je ook eens één grote vlecht proberen. Verder kan je ook accessoires integreren in je look zoals bijvoorbeeld een sjaaltje of een opvallende haarspeld. Ziet het effect er bij jou een beetje te netjes uit? Breng op voorhand dan wat droogshampoo of een textuurspray aan voor een iets rommeliger effect. Daarnaast is dit type vlecht ideaal voor op warme dagen zoals vandaag, want het is een makkelijke en stijlvolle manier om je haar opgestoken te dragen.

https://www.instagram.com/p/B9aiM1iH6uS/

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '