Home FASHION & BEAUTY Fashion TOP 10: dit waren de hotste trends van 2018 (en wij begrijpen...

TOP 10: dit waren de hotste trends van 2018 (en wij begrijpen perfect waarom)

Nummer 4 had je vast niet zien aankomen!

info@imaxtree.com

Zocht jij je weleens rot naar dat prachtige luipaardrokje waarin die influencer op Instagram straalde? Compleet normaal, want ook wij doen maar wat graag een beroep op het platform om onze garderobe volgens de laatste trends te updaten. Ben jij benieuwd welke trends dit jaar op sociale media boomden? Wij lijstten ze met veel plezier voor je op!

Het onlinemodeplatform Lyst publiceerde naar jaarlijkse gewoonte het Year in Fashion Report 2018, met daarin de invloedrijkste influencers, de labels die Instagram dit jaar compleet wist te veroveren én de trends waar we als een blok voor vielen. De ideale gelegenheid om een overzichtje te geven van de hotste trends van 2018, dus! Wij geven graag tekst en uitleg.

1 / 10
Life in plastic, it’s fantastic
Dad fashion
Nineties
Meme fashion
Cowgirl-allures
Duurzaam
Sporty Spice
Neon
Arty farty
De prairiejurk
Life in plastic, it’s fantastic
Life in plastic, it’s fantastic

De referentie wat betreft die transparanttrend? De Shirley-tas van Staud! Het hebbeding was afgelopen zomer letterlijk overal uitverkocht, en wie hem wel had, lette er maar beter goed op. Logisch, aangezien de plastic tas tijdens de modeweek van New York meer dan 5.000 keer gegoogeld werd. Do we need to say more?

Dad fashion
Dad fashion

De kans dat je dit jaar die befaamde dad sneakers in huis haalde, schatten wij erg hoog in. Maar het gaat verder dan die schoenen. Nog nooit was de kleerkast van je papa zo gewild als in 2018. Je hoeft je voortaan dan ook niet meer te schamen als je in een oversized trui of cargobroek van de man flaneert: fashionista’s love it!

Nineties
Nineties

Van cropped hoodies tot Buffalo’s en die veel te grote goudkleurige hoops: dit jaar beleefden de nineties het hoogtepunt van hun comeback. Remember die Gucci-string van Kim Kardashian? Ja, ook die is weer hot and happening.

Meme fashion
Meme fashion

Ofte die bizarre ontwerpen waarmee we eerst online de spot drijven, maar die daarna toch héél vlotjes de toonbank over gaan. Geen idee waarover we het hebben? Wat dacht je van die Balenciaga-schoenen met zo’n 6 ingebouwde schoenzolen of die bombastische zonnehoed van de Franse ontwerper Jacquemus, die eerder lijkt op een parasol?

Cowgirl-allures
Cowgirl-allures

Stoere boots, cowboyhoeden en suède jasjes met eindeloos veel franjes: cowgirls zegevierden niet alleen afgelopen zomer op Wecandance, maar het héle jaar door. De catwalks van de grote modehuizen toonden dan ook veel westernmotieven, en als er nu nog geen cowboyboots in je schoenenkast staan te pronken, plan je best snel een shoppinguitje.

Duurzaam
Duurzaam

De strijd was hard in 2018: élk label zou het meest eco friendly ontwerp op de markt brengen, en daar zijn wij maar wat blij om. Zowel de productietechnieken als de materialen gingen de groene kant op. Tassen en sneakers uit krokodillenleer moesten plaatsmaken voor veganistisch leer, en ook biologisch katoen en gerecycleerd nylon werden nog nooit zo vaak gebruikt voor it-items.

Sporty Spice
Sporty Spice

‘Kon je je nu niet even omkleden na het sporten?’ klonk het bij la mama, maar sportitems waren dit jaar hét pronkstuk in de streetstyle-scene. Fanny pack hier, track pants daar: zelfs fashionista’s die nog nooit voet hadden gezet in de fitness, zagen er plots als de nieuwe Olivia Borlée uit.

Neon
Neon

Nadat de neontrend vorig jaar onze beautykast al helemaal wist in te palmen, was dit jaar onze garderobe aan de beurt. Van knalgroen tot gloeiend geel: hoe feller, hoe beter. Het is een motto dat Kim Kardashian en Blake Lively helemaal omarmden, al was een zonnebril wel een must voor de paparazzi.

Arty farty
Arty farty

Van James Ivory’s Timothy-overhemd tot de printbloes van Victoria Beckham; grillige, geïllustreerde schetsmotieven waren dit voorjaar niet weg te denken van de catwalks.

De prairiejurk
De prairiejurk

BatshevaCoach en Erdem: bij deze labels prijkte de befaamde prairiejurk dit jaar aan de kapstokken. De romantische jurk pas perfect bij jouw artistieke geest én bij die sexy kanten lingerie.  

Lees ook: