Home FASHION & BEAUTY Fashion Dankzij deze 9 tips scoor jij de beste soldenstukken

Dankzij deze 9 tips scoor jij de beste soldenstukken

Buy less, choose well!

© Unsplash

Hoewel funshoppen er deze zomer niet in zit, zijn de solden nu meer dan ooit hoogdagen voor budgetshoppers. Waarom dan? Wel, door de lockdown hangen er nog heel wat prachtige stuks aan de (virtuele) kapstokken en kiezen handelaars meteen voor grote kortingen. Van plan om op soldenjacht te gaan tijdens deze bizarre tijden? Lees dan eerst deze tips.

Voorbereiding is key

  • Schuim voor je thuis vertrekt al eens de webshops af van de adresjes die op je planning staan. Zo kan je voor jezelf al uitmaken naar welke items je op zoek wil gaan en loop je niet als een kip zonder kop door de winkel. Maximum 30 minuten shoppen kan voor velen namelijk erg stresserend zijn. PS sommige winkels bieden een ‘ophalen in de winkel’-service aan. Zo kan je de items die je online selecteerde snel nog even passen in de winkel voor je ze daadwerkelijk mee naar huis neemt.
  • Ruim voor je op soldenjacht gaat je kleerkast goed op. Zo weet je perfect welke items je in je kast hebt hangen en welke items je nog nodig hebt om jouw look die finishing touch te geven. Ik maak soms zelfs een lijstje om impulsaankopen te voorkomen. Werkt trouwens net zo goed in supermarkt, just saying.
  • Vergeet je mondmasker niet én neem voor je shoppingjacht een totebag mee. Dat bespaart je nadien een hoop lege, rondslingerende winkeltassen én afval.
  • Wil je je lief van die paniekaanval besparen wanneer hij of zij de financiën checkt? Laat dan die geliefde bankkaart thuis en betaal alles cash. Wedden dat je je shopbudget op die manier wél respecteert? 😉

Maak doordachte keuzes

  • Oké, een kleerkast vól dure labels is geen optie. Toch zijn de solden de ideale gelegenheid om een duurder stuk op de kop te tikken zonder dat je daarvoor een maand lang bokes met choco moet eten. Probeer op zoek te gaan naar een basic stuk dat je meerdere seizoenen kan dragen: van een klassiek zwart jurkje tot een trenchcoat en witte sneakers die onder elke outfit passen.
  • Trendstukken zoals een paar toeristensandalen scoor je best alleen aan fikse kortingen. De kans dat ze volgende zomer onaangeroerd in je kast blijven liggen, schatten we erg hoog in. Opgelet: dierenprints zoals een streepje luipaard of zebra zijn ondertussen wél essentials in onze garderobe geworden. Voor die trendy prints kan je wel wat meer budget uittrekken.
  • Loop eens langs de mannencollectie. Oversized is erg hot, en wie weet vind je in de mannensectie dat hemd of die blazer waar je al een tijdje naar zocht.
  • Funshoppen met je zus of je beste vriendin zit er deze zomer helaas niet in, maar dat betekent niet dat je haar kritische mening niet kan vragen. Haal in de paskamer vliegensvlug je gsm boven en stuur haar wat foto’s of desnoods een kort filmpje van de stukken waarover je twijfelt. Zo kan ze jou misschien wel tal van miskopen besparen. Spreek wel op voorhand af dat je eerlijk bent met elkaar. Hoe afschuwelijk die flared jeans ook om je billen mag zitten… 😉 Reageert ze niet snel genoeg? Vraag dan de mening van een kritische verkoopster. Ik shop bijvoorbeeld vaak in dezelfde boetieks en vertrouw net zozeer op de mening van de verkoopsters daar als op die van mijn moeder of vriendinnen.
  • Onze beste tip? Buy less, choose well. De solden zijn vaak niet het beste voorbeeld van duurzaam shoppen, maar als je doordachte keuzes maakt en een beetje op de stoffen let, kan je alsnog met een gerust hart een nieuwe outfit scoren. Ik stel mezelf bijvoorbeeld bij elk stuk de vraag of ik het minstens twintig keer zou aantrekken. Daarnaast kan je ook shoppen bij labels die kleding recycleren en er nieuwe items van maken. Of ga voor duurzame stoffen zoals linnen en blijf ver weg van alles wat uit polyester gemaakt werd.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.