Home FASHION & BEAUTY Beauty 3 tips die je moet kennen als je gespleten punten wil voorkomen

3 tips die je moet kennen als je gespleten punten wil voorkomen

Zeker als je graag lang haar wil!

© Getty

Heb jij snel last van gespleten puntjes, maar heb je geen tijd, zin of geld om regelmatig naar de kapper te gaan? Probeer onderstaande tips dan zeker eens uit. Wedden dat je haar langer mooi en gezond blijft?

De beste manier om je lokken mooi lang te laten worden, is door regelmatig naar de kapper te gaan en je puntjes te laten knippen. Alleen loopt het in de praktijk vaak anders. Ga jij bijvoorbeeld maar om de zes maanden naar de kapper, maar heb je geen zin in die vervelende gespleten punten? Lees dan vooral snel verder.

Eens je gespleten puntjes hebt, is het natuurlijk te laat, dus onderstaande tips zullen je vooral helpen om breekbaar haar te voorkomen. Een eerste tip is om je haar zo lang mogelijk aan de lucht te laten drogen. Elke vorm van hitte is namelijk schadelijk voor je coupe. Wacht daarom tot je haar voor minstens de helft droog is vooraleer je met de haardroger aan de slag gaat.

De juiste tools

Ook hoe je je haar kamt, kan een verschil maken. Zeker als je last hebt van knopen gebruik je beter een kam met brede tanden die iets verder uit elkaar staan. Begin bij het kammen ook telkens onderaan je haar. Als je wat extra tijd hebt, kan je je lokken ook altijd opdelen en zo uitkammen.

Last but not least wil je ook oppassen met stylingapparaten. Als je regelmatig een krultang of een stijltang gebruikt, wil je je haar op voorhand beschermen met een gepast haarproduct. Probeer ook om de temperatuur van je stylingtool niet hoger te zetten dan 180 graden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.