Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zeker als je droomt van lang haar!

6 tips die je moet kennen als je gespleten punten wil voorkomen

Droom jij van lang en gezond haar, maar steken jouw gespleten puntjes door helaas een stokje voor? Lees dan vooral snel verder, want wij hebben 6 handige tips op een rij gezet die helpen om dit vervelende probleem te voorkomen. Het proberen waard, toch?

1. Pas op met hoe je je haar aan de lucht droogt


Wanneer ons haar nat is, is het vaak erg kwetsbaar. Na het douchen moet je dus extra voorzichtig omspringen met je coupe. Je haar aan de lucht laten drogen, is op zich een goed idee, want op deze manier komen je lokken met minder hitte in contact. Ben je alleen gehaast en wrijf je vervolgens op een hele ruwe manier je haar droog? Dan ga je je haar alsnog beschadigen. Wat je wel mag doen, is voorzichtig met je handdoek in je haar knijpen. Zo knijp je niet alleen het overtollige water uit je haar, maar ga je je lokken ook minder beschadigen dan wanneer je als een gek zit te wrijven.

2. Ook met de haardroger moet je oppassen


Aan de slag gaan met je haardroger als je haar nog kletsnat is, is geen goed idee als je gespleten puntjes wil voorkomen. Laat je haar daarom aan de lucht drogen tot het minstens 60% droog is. Hoe minder hitte je op je haar moet gebruiken, hoe gezonder je coupe blijft. Daarnaast is het ook een goed idee om te investeren in een spray of ander haarproduct dat je lokken gaat beschermen tegen de hitte van je haartools.

3. Zet je stijl- of krultang op de juiste stand


Heb je redelijk fijn haar? Dan hoef je je stijltang niet in te stellen op de hoogste temperatuur. Begin steeds op de laagste temperatuur en kijk goed wat het resultaat is. Merk je dat je op een iets lagere stand meerdere keren over dezelfde lok moet gaan? Dan kies je best voor een iets hogere temperatuur. Het is namelijk beter om een pluk in één beweging glad te maken op een iets hogere stand in plaats van vijf of zes keer over dezelfde haarlok te gaan op een lagere stand.

4. Kam je haar voorzichtig én met een gepaste kam


Als je haar nog nat is, neem je beter geen grote borstel om het door te kammen. Kies in de plaats voor een brede kam. Begin ook onderaan je haar te kammen en ga zo telkens een beetje hoger. Als je bovenaan begint, trek je eigenlijk gewoon al je knopen naar beneden. Als je echt veel last hebt van knopen, kan je je haar ook gaan opdelen in verschillende stukken. Pas wanneer je merkt dat alle knopen weg zijn, kan je alles nog eens voorzichtig borstelen.

5. Investeer in kwalitatieve haarproducten


Er bestaan helaas geen shampoos, conditioners of haarmaskers die gespleten puntjes kunnen wegtoveren. Toch is het belangrijk om te investeren in de juiste verzorgingsproducten. Als je last hebt van gespleten puntjes heeft je haar vaak nood aan extra hydratatie. Kies daarom voor een hydraterende shampoo en conditioner en verwen je lokken af en toe eens met een verzorgend haarmasker.

6. Laat je haar regelmatig bijknippen


Als je graag langer haar wil, ben je minder snel geneigd om het af en toe te laten knippen. Toch is het geen slecht idee om je puntjes om de zes tot acht weken bij te laten knippen. Vaak is je haar redelijk gezond en sterk tot op de hoogte waar je haar begint te splitsen. Het haar onder je gespleten puntjes is meestal iets brozer, dus zo kan je vaak zien wat een goede lengte is voor jouw lokken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '