Home FASHION & BEAUTY Beauty Test-Aankoop: ‘Slechts 6 van de 21 lippenbalsems zijn veilig’

Test-Aankoop: ‘Slechts 6 van de 21 lippenbalsems zijn veilig’

Labello heeft de veilige lijst niet gehaald...

© Shutterstock

Als er één iets is dat ons niet doet uitkijken naar de winter, is het wel gebarsten lippen. Gelukkig bestaan er tal van lippenbalsems om dit kwaaltje te voorkomen. Maar wees gewaarschuwd: volgens Test-Aankoop zijn er slechts zes (!) lippenbalsems die echt veilig zijn om te gebruiken.

Test-Aankoop onderzocht 21 lippenbalsems en kwam tot de conclusie dat slechts zes ervan veilig zijn om te gebruiken. Toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven is het eens met de resultaten van het onderzoek.

Veilig

De beste lippenbalsem die je kunt kopen volgens Test-Aankoop is Caudalie Lip Conditioner voor € 6,20. Een veilige balsem vind je ook in Hema voor slechts € 1. De andere opties zijn Weleda Everon, Lavera Basis Sensitiv, Lush Rose Lollipop en Nuxe Stick Lèvres Haute Nutrition 8H.

Mogelijk onveilig

Van de 21 geteste lippenbalsems werden de volgende 15 mogelijk onveilig bevonden omdat ze te veel verzadigde of aromatische koolwaterstoffen bevatten. Toch is de verkoop ervan toegelaten volgens de Europese wetgeving omdat de dosering van deze schadelijke stoffen heel laag is.

Aptonia, Avène, Carmex, Eucerin, La Roche-Posay, Labello Original en Sun Protect, Vaseline, Le Petit Marseillais, Louis Widmer, Maybelline Babylips Dr Rescue en Babylips Hydrate, Neutrogena, Vichy en Yves Rocher.

Opmerkelijk is dat Labello, toch wel een van de populairste lippenbalsems, niet tot de veilige lijst behoort.

Bron: Test-Aankoop, Libelle en Radio 2

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.