Home Lifestyle Body BEWEZEN: wie met een hond onder de lakens kruipt, slaapt beter

BEWEZEN: wie met een hond onder de lakens kruipt, slaapt beter

Dat horen wij graag.

Als het gaat over een hond in de slaapkamer bestaan er twee kampen. Team één vindt het onhygiënisch, terwijl het andere team maar al te graag met zijn trouwste viervoeter in slaap valt. En wat blijkt? De baasjes met een hond in de slaapkamer ervaren een betere nachtrust. Lieve Fifi, kom er vannacht dus maar gezellig bij.

Er wordt wel eens gezegd dat slapen met je huisdier niet goed is voor je gezondheid. Maar die mensen hebben duidelijk de resultaten van de Mayo Clinic in Arizona niet goed gelezen. Volgens dat onderzoek is het namelijk goed om je hond ‘s nachts mee naar bed te nemen. Je trouwe vriend bezorgt je immers een betere en gezondere nachtrust. En dat horen wij maar al te graag.

Onderzoek

De wetenschappers onderzochten hiervoor het slaapgedrag van veertig volwassenen. Een speciale monitor registreerde het gedrag van de baasjes én van de honden. Het resultaat? De personen met een hond in de buurt sliepen veel rustiger. En daar zit volgens slaapexpert Lois Krahn een logische verklaring achter.

De aanwezigheid van je huisdier geeft je een veiliger gevoel.

Wie tijdens het onderzoek met een hond in de kamer lag, scoorde gemiddeld 83 procent op de schaal van de nachtrust. Dat is hoger dan de aangeraden hoeveelheid.

Vanavond eens proberen?

Een hond in je slaapkamer werkt dus rustgevend. Maar wees wel voorzichtig, want ook honden kennen iets van wroeten. ‘Het voeteinde van je bed of in een mand op de grond is de ideale slaapplaats voor je viervoeter’, vertelt Lois. ‘Maar kijk vooral naar het gedrag van je eigen hond of kat, want ieder beestje is verschillend.’ Ach ja, proberen kan geen kwaad!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.