Home FASHION & BEAUTY Beauty SKINCARE: zes slechte gewoonten die je moet opgeven

SKINCARE: zes slechte gewoonten die je moet opgeven

Op weg naar een mooie huid!

Het is een beetje vroeg voor nieuwjaarsresoluties, maar als we één streefdoel mogen kiezen voor 2018, willen we een babyzacht huidje. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom hebben we een overzicht gemaakt van de meest voorkomende fouten, zodat je weet waar je moet beginnen.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, wees dus eerlijk tegen jezelf over je slechte gewoonten. Herken jij een (of meerdere) scenario’s uit onderstaand lijstje? Ban ze dan meteen uit je leven.

1

Slapen met make-up

Na een vermoeiende dag is de verleiding groot om meteen in je bed te ploffen met je gezicht vol make-up, maar doe dit alsjeblieft niet! Verstopte poriën zijn de snelste weg naar een onzuivere huid. Het duurt hooguit twee minuten om je gezicht te reinigen, maar het maakt een wereld van verschil voor je huid.

2

Niet exfoliëren

Als je niet regelmatig exfolieert, stapelen dode huidcellen zich op, wat vooral een slechte zaak is voor je beautyproducten. Ook al heb je een goede skincare routine opgebouwd, zal je huid de juiste crèmes die je smeert niet goed kunnen opnemen door de laag opgestapelde dode huidcellen.

3

Slaaptekort

Jouw lichaam – en dus ook je huid – herstelt zich terwijl jij lekker ligt te dromen. Zorg dus dat je minstens acht uur lang slaapt per nacht. Je huid én je humeur zullen je dankbaar zijn.

4

Vuile make-upborstels

Omdat je het niet met het blote oog kunt zien, is het niet evident om hier bij stil te staan, maar jouw make-upborstels krioelen van de bacteriën. Was dus wekelijks alle kwasten en sponsjes om irritatie van je huid te voorkomen!

5

Suikers eten

We zeggen niet dat je nooit meer mag snoepen, maar als je last hebt van een onzuivere huid is het verstandig om minder suikers te eten. Probeer naar gezondere snacks te grijpen bij cravings, er bestaan tegenwoordig talloze opties!

6

SPF vergeten

Zonnecrème blijft slechts twee uur op je huid. Yep, dat lees je goed. Het is dus enorm belangrijk om meerdere keren per dag je opnieuw in te smeren. Ook tijdens de winter heb je bescherming nodig tegen UV-stralen. Wil je je make-up niet verpesten door er een crème bovenop te smeren? Kies dan voor een formule op basis van poeder, die je makkelijk over de make-up kunt aanbrengen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.