Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn de 5 voornaamste parfumtrends voor 2020

Dit zijn de 5 voornaamste parfumtrends voor 2020

Zo hoef je niet uren te staan twijfelen in de parfumerie!

parfums
© Flair

Is jouw parfumflesje net leeg of heb je gewoon zin om een nieuw geurtje in huis te halen? Laat je dan inspireren door de parfumtrends van 2020. Zo hoef je bovendien niet uren liggen twijfelen, want zoals we allemaal weten kan het aanbod in de parfumerie soms een beetje overweldigend zijn.

1. Knock on wood

Uit onderzoek blijkt dat 42% van de vrouwen de voorkeur geeft aan een geur die geïnspireerd is op muskus en bloemen. De kans is dus groot dat je met een dergelijke houtachtige geur naar buiten gaat, want zo goed als de helft van alle parfums bevat houtachtige noten.

2. Sweet like sugar

De andere helft, zo’n 49%, blijkt dan weer fan te zijn van echt zoete geuren. Denk bijvoorbeeld maar aan parfums die kokosnoot of vanille bevatten. Iets wat wij volledig kunnen begrijpen, want die zeemzoete geuren bezorgen ons instant een vakantiegevoel!

3. I feel like a woman

Genderneutrale parfums worden steeds populairder, maar als we kijken naar de trends voor 2020 dan zien we dat ook de ultravrouwelijke geuren het nog steeds goed doen. En dan hebben we het niet alleen over de geur op zich, maar ook over de flacon. Zo krijgt 70% van alle flesje een of andere roze tint. Andere populaire kleuren zijn dan weer beige, goud en rood. Uiteindelijk geeft 58% van de vrouwen hier nog de voorkeur aan. 31% durft al eens een uniseks geurtje te proberen terwijl maar 11% een mannenparfum verkiest.

4. Le classique, c’est chic

Als we kijken naar de parfumtrends voor 2020, dan zien we ook een opvallende trends op vlak van flacons. Zo gaan we steeds minder vaak voor flesjes met een dramatische of uitgesproken vorm. Wat wel populair is, zijn parfumflesjes met een eenvoudige en tijdloze look. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 75% hier de voorkeur aan geeft en dit omdat ze makkelijk in gebruik zijn en mooi staan in het interieur.

5. Less is more

Last but not least kunnen we concluderen dat we liever niet al te veel geld uitgeven aan een nieuw geurtje. Budgetmerken winnen steeds meer terrein en ook body mists zijn aan een opmars bezig. 65% verkiest namelijk liever een luchtige body spray in de plaats van een klassieke eau de toilette.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.