Home FASHION & BEAUTY Neem je best ‘s ochtends of ‘s avonds een douche?

Neem je best ‘s ochtends of ‘s avonds een douche?

Wij helpen je alvast een handje met een gratis (!) beautyproduct!

© Anton Malanin via Unsplash

Ben jij het type dat ‘s ochtends een verkwikkende douche neemt of liever ‘s avonds ontspant in een hete douche? Volgens onderzoek blijkt dat er voor- en nadelen aan beide douchemomenten verbonden zijn.

‘s Ochtends douchen

Als je een vette huid hebt, neem je best ‘s ochtends een douche. De natuurlijke olieën die je huid aanmaakt, kunnen zich tijdens de nacht opstapelen. Een douche is dus perfect om je poriën te reinigen.

Je bent creatief (of moet creatief uit de hoek komen op je werk). ‘s Ochtends een douche nemen, werkt mediterend en brengt je in een creatieve brainwave. Het is dé perfecte kickstart voor je hersenen.

Neem een douche in de ochtend als je moeilijk wakker wordt. Veel mensen nemen ‘s ochtends een douche om wakker te worden. Een ochtenddouche maakt je alert en is de ideale manier om je metabolisme op gang te trekken. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je de temperatuur op het einde van je douche nog even op koud zet, je de rest van de dag alerter blijft.

Je doet je work-out in de ochtend. R E S P E C T! Het heeft weinig zin om ‘s avonds te douchen als je na het opstaan meteen naar de fitness rent. Neem gewoon een snelle douche na je work-out en ready!

Wanneer je een beetje clumsy bent en je iets te wild met je scheermesje omgaat, neem je best een douche in de ochtend. Blijkt dus dat je ‘s morgens sneller stopt met bloeden dan ‘s avonds. True story!

‘s Avonds douchen

Slechte slaper? Neem dan een douche voor het slapengaan. Oké, we zeiden hierboven dat een douche je wakker maakt, maar ‘s avonds is dat een ander verhaal. Net zoals wanneer je in slaapt valt, koelt je lichaam af na een warme douche of een heet bad. Je gaat je lichaam dus op een natuurlijke manier wijsmaken dat het bedtijd is.

Mensen met een droge huid, kiezen er beter voor om ‘s avonds te douchen. Als je last hebt van een droge, schilferige huid, neem je best een douche na je werk.

Als je je lakens proper houdt, neem je best ‘s avonds een douche. Het heeft weinig zin om met een ‘vuil’ lichaam dat ‘s ochtends gewassen is onder je extra propere lakens te kruipen.

Maak je je tijdens je werk vuil, is het logisch dat je ‘s avonds een douche neemt. Maar zelfs als je veel tijd spendeert op de trein of in de metro, kunnen je poriën verstopt geraken door vuil dat afkomstig is van milieuverontreiniging. Even ‘s avonds douchen dus!

Als je ‘s avonds je work-out doet, wil je vast niet naar bed met je sweaty body. Je zou ook niet willen dat je lief na zijn voetbaltraining helemaal bezweet naast je komt liggen, toch?

Douchegel

Je kan dan wel je best doen en op het juiste moment douchen, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook weer helemaal netjes bent. Daarom krijg je deze week bij Flair een gratis douchegel, scrub of bodylotion! Je kan kiezen uit maar liefst vijf verschillende geuren waarvan er zeker eentje op jouw lijf geschreven is. Haast je dus snel naar de dichtstbijzijnde krantenwinkel, want op=op!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.