Home FASHION & BEAUTY Fashion Deze 4 microtrends hou je volgend seizoen maar beter goed in de...

Deze 4 microtrends hou je volgend seizoen maar beter goed in de gaten

En ze kosten je heus geen fortuin!

© Getty

Heb jij het budget niet om je hele garderobe volgens de laatste trends te updaten? Geen paniek, want enkele kleine details in je look kunnen net zo goed voor een oogverblindende outfit zorgen. Nog geen idee welke microtrend jij dit voorjaar in huis wil halen? Wij lijsten ze maar wat graag voor je op!

1. Kraagjes

De microtrend bij uitstek voor zij die een subtiel vestimentair statement willen maken? Dat is een kraakwit kraagje. Je speelt er namelijk mee in op de dramatische proporties die kledingstukken dit seizoen aannemen, maar zonder dat je daarvoor te ver uit je comfortzone hoeft te stappen. Je spot ze dit seizoen in alle mogelijke vormen: van een rond, gekarteld kraagje tot eentje dat uitloopt in een spitse punt. De sleutel is om ze te balanceren met eenvoudige stukken, zoals een simpele jeans, of door net te kiezen voor de ultieme tegenhanger: een stoere leren broek.

2. Zomerse breisels

Wollen tops, ofte debardeurs, zijn niet alleen weggelegd voor op koude winterdagen. Zodra het zonnetje schijnt en de temperaturen weer de hoogte in klimmen, gooi je de blouse eronder aan de kant en draag je het breisel simpelweg boven je beha. Ja, niets meer dan dat. Kies bij voorkeur voor een cropped top die je net zoals Dua Lipa vervolgens combineert met een broek met hoge taille. Wat het kleurenpalet betreft, scoren vooral pasteltinten hoog in de lente- en zomercollecties van budgetvriendelijke ketens.

View this post on Instagram

can’t see a bloody thing

A post shared by FUTURE NOSTALGIA 2020 🔐💛 (@dualipa) on

3. Cut-outs

Hoewel we volgend seizoen heel wat Victoriaanse trends spotten, mag je lente- en zomergarderobe ook een tikkeltje stouter. In navolging van de zichtbare string waarmee Bella Hadid vorig jaar nog op de catwalk flaneerde, wordt er nu flink wat stof uit kledingstukken geknipt. Zo verscheen Parisienne Alice Barbier onlangs in een witte jeans met wijde pijpen waarbij vlak onder de broekband enkele stukken stof misten. Erg sexy en totaal niet vulgair, want het ontwerp van Maison Margiela heeft dan ook een hoge taille. Nu rest ons alleen nog die stralende zomerse teint.

4. Va-va-voom-tassen

‘The bigger, the better’, is dé mentaliteit voor het nieuwe seizoen en dat motto luidt net zo goed in accessoireland. Mede dankzij Daniel Lee van het Italiaanse Bottega Veneta zullen we massaal voor oversized tassen vallen. De man zorgde er namelijk voor dat zowat je hele hebben en houden in een clutch past. Je draagt hem voortaan dan ook niet meer in je hand, maar wel onder je arm. En de micro-tas dan? Wel, die mag je (voorlopig) even achteraan in je kast bewaren.

View this post on Instagram

Ice cold ❄️

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.