Home FASHION & BEAUTY Beauty Zo creëer je in 5 stappen de zachte make-uplook uit de Cruise...

Zo creëer je in 5 stappen de zachte make-uplook uit de Cruise Collection-show van Dior

Te feeëriek voor woorden!

make-uplook dior
© DIOR 2022 CRUISE COLLECTION, DIOR SHOW BACKSTAGE/MAKEUP CREATED AND STYLED BY PETER PHILIPS/PHOTOGRAPHY: IAKOVOS KALAITZAKIS FOR CHRISTIAN DIOR PARFUMS

Dior onthulde afgelopen weekend de Cruise Collection voor 2022 en ook dit keer werd er een make-uplook ontwikkeld die matchte met de ravissante outfits die er gepresenteerd werden. Dior deelde een handig stappenplan waarmee je zelf die beautylooks nabootst.

De Dior-show waarin de 2022 Cruise Collection van artistiek directeur Maria Grazia Chiuri onthuld werd, vond afgelopen weekend plaats in Athene. Het is Peter Philips, Creatief en Beelddirecteur voor Dior Makeup, die verantwoordelijk is voor de feeërieke make-uplook die met de goddelijke outfits gepaard ging.

Het gaat om een neutrale en zachte look waarbij de ogen helemaal centraal staan. De ooglook wordt omschreven als subtiel en werd benadrukt aan de hand van parels. Philips werd voor zijn creatie geïnspireerd door het Griekse oog ofte matiasma. Ook invloeden van het punkinsolence en surrealistische kunst vinden we in het resultaat terug.

How to

Stap 1

Peter Philips gaat voor de look van start met een skincareroutine die bestaat uit drie producten. Om goed te zuiveren en te hydrateren, prept hij de huid met een lotion, daarna brengt hij een oogserum en dan een gezichtsserum aan.

Stap 2

Nu het gezicht voorbereid en egaal is, is het tijd voor stap twee en dat is het aanbrengen van gezichtsmake-up. De make-upartist brengt een primer aan die de teint vervaagt en verlicht. Daarbovenop smeert hij een foundation die licht is van textuur. Tenslotte werkt hij deze stap af met een gezichtspoeder.

Stap 3

Voor de ogen maakt Philips gebruik van neutrale kleuren, zand- en goudtinten die hij mooi blendt. Hij brengt nog een zwarte waterproof mascara aan op de bovenste wimpers. De onderste benadruk je niet met mascara, maar hou je naturel. Tenslotte gaat hij nog eens door de wenkbrauwen met een borsteltje.

Stap 4

Tussen de twee wimperlijnen, in de hoeken van de ogen, werkt hij de look af met elegante parels. Mag het nog iets subtieler? Kies dan voor een parel in elk ooghoek. Graag wat opvallender? Dan kan je opteren voor meerdere parels rondom je oog, zoals je kan zien in het voorbeeldje hieronder.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dior Makeup (@diormakeup)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Stap 5

Ook de lippen zijn heel natuurlijk en zacht gebleven. Hij kiest voor een transparante lipolie.

Lees ook: