Home FASHION & BEAUTY Fashion Na alle kritiek: Ed Razek stapt op als marketingmanager bij Victoria’s Secret

Na alle kritiek: Ed Razek stapt op als marketingmanager bij Victoria’s Secret

De man selecteerde zo'n 15 jaar lang de zogenaamde Angels.

© Getty

Eerder deze week raakte bekend dat Victoria’s Secret voor het eerst samenwerkt met een transgendermodel, en vandaag valt er alweer groot nieuws uit de bus.  Controversieel marketingmanager Ed Razek zou namelijk zijn ontslag hebben ingediend bij de lingeriegigant. Tijd voor een frisse wind?

Het is dankzij een intern memo dat in handen kwam van The New York Times en The Wall Street Journal, dat het nieuws dat Ed Razek opstapt bij Victoria’s Secret, bekend raakte. ‘Het was een moeilijke beslissing omdat, zoals sommigen van jullie weten, we zo veel jaren samen hebben gedeeld. Maar het is tijd‘, klinkt het in het memo. De man kwam dan ook al meerdere malen onder vuur te liggen omwille van zijn oubollige visie. Toch is het misschien wel zijn interview met Vogue dat de emmer deed overlopen. Zo meldde hij nooit transgenders te zullen casten, omdat ze nu eenmaal niet in de fantasiewereld van de VS-show pasten. Het waren zulke wansmakelijke uitspraken die Victoria’s Secret dalende verkoopcijfers én een oerslechte reputatie opleverden.

Geen diversiteit

Dat de lingeriegigant net in dezelfde periode van Razeks ontslag bekendmaakt te zullen samenwerken met transgendermodel Valentina Sampaio, kan dus geen toeval zijn. Razek selecteerde zo’n 15 jaar lang persoonlijk de ‘gelukkige’ Angels die in de campagnes en op de catwalk van de jaarlijkse show mochten schitteren. Daarbij hoorden de Nederlandse Doutzen Kroes, Kendall Jenner en vele andere topmodellen. Senior vicepresident branding Ed Wolf en creatief vicepresident Bob Campbell nemen voorlopig de taken van Razek over. Wij zijn vooral benieuwd of er nog stappen gezet zullen worden voor die broodnodige mentaliteitsverandering.

Meer mode: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.