Home FASHION & BEAUTY Fashion It-girl Emily Marant over haar favoriete adressen in Parijs én haar capsulecollectie...

It-girl Emily Marant over haar favoriete adressen in Parijs én haar capsulecollectie voor 10 DAYS

Wij willen àlles!

Emily Marant woont in Parijs, is de oprichter van Studio Marant (een collectie kunst, mode en design) en is toevallig het nichtje van (modeontwerpster) Isabelle Marant. En ze heeft bakken stijl. Op Instagram is ze daardoor een rijzende ster. Vogue noemde haar dé nieuwe it-girl uit Parijs. Vorige week gingen we met haar ontbijten in Antwerpen.

Dat Emily zo stijlvol is viel ook de Nederlandse ploeg achter modemerk 10DAYS op. Ze stond al eventjes op hun wishlist om samen te werken. Want ze delen dezelfde droom, die van mooie tijdloze spullen die duurzaam, leeftijdsloos en erg persoonlijk zijn.

Emily: “Ik haat fast fashion. Ik vind er werkelijk niets interessants aan. Voor mij is het net heel belangrijk dat een kledingstuk een verhaal heeft, een emotie oproept, waardoor je het nooit of te nimmer wil wegdoen. Ik ben heel erg Marie Kondo op dat vlak, alles in mijn kast ‘sparks joy’ (lacht). Zo zijn er laarzen van mijn tante die ik nooit wil wegdoen omdat ik me nog precies alle leuke feestjes voor de geest kan halen die ik ermee bezocht heb of de mooie mensen die ik ontmoet heb toen ik ze droeg.

Mode draait voor mij niet om steeds nieuwe dingen kopen, maar om de combinaties die je maakt op basis van jouw persoonlijkheid. Ik shop eigenlijk nooit in Parijs, dat vind ik saai. Maar als ik in het buitenland ben vind ik het geweldig. Dan ontdek ik een unieke vintage shop in Tokio, koop ik lokale merken. Door te shoppen in een andere cultuur krijg je een veel uniekere stijl, vind ik.“

Heldinnen uit het verleden

De collectie die ze voor 10DAYS ontwierp is een hommage aan avontuurlijke en inspirerende heldinnen uit het verleden: tennisspeelster Billie Jean King, pilote Amelia Earhart, wetenschapper Diane Fossey en turnster Nadia Comaneci. Actieve vrouwen ook, net zoals Emily.

“Ik probeerde kleding te ontwerpen die je de hele dag kan dragen, die bij alle situaties past en vooral lekker zit. In de jumpsuit kan ik ’s morgens op bezoek in een atelier, door naar een zakelijke meeting met een belangrijke klant en ’s avonds naar een vernissage. Het enige wat ik nodig heb onderweg is een goeie deodorant en sneakers in mijn tas om te wisselen van schoenen.

In Amsterdam en bij 10 DAYS zijn ze erg sterk in dit soort praktische outfits, kleding die écht comfortabel zit. Ik heb er dan nog een vleugje Parijs aan toegevoegd.

Een ander favoriet stuk is de jurk. Die ga ik de hele zomer dragen met niets eronder! (lacht)”

De capsulecollectie van Emily Marant bij 10DAYS is vanaf 1 mei beschikbaar. In België het makkelijkste online te bestellen via de webshop.

Emily’s vijf tips in Parijs

“Parijs is prachtig. Ik hoop er mijn hele leven te wonen! Net zoals een toerist loop ik er echt een blokje om om de Notre Dame even te zien. Wat een drama trouwens.”

  1. Bij zonsopgang of zonsondergang moet je de bruggen over de Seine nemen met een step bike. Het licht is zo mooi dan!
  2. Ik ontdekte onlangs Ladda Spa in Parijs. Het ligt in een speciaal industriëel gebouw, maar boven heb je zo’n prachtig uitzicht over de stad. En de behandelingen zijn ook niet mis.
  3. Rue des Vinaigriers is één van mijn favoriete straten in Parijs met massa’s leuke adresjes. Je zit er dicht bij Canal St-Martin waar altijd wel iets te beleven valt.
  4. Mijn favoriete plein in Parijs is Le Square Maurice Gardette. Ga daar een koffie of rode wijn drinken om mensen te kijken.
  5. Mijn arrondissement is het 11de. Alles eraan is mooi. Doe het zeker te voet, dan ontdek je gewoon meer.

Meer mode: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.