Home FASHION & BEAUTY Beauty Instagram-It-Yourself: in 3 stappen naar perfecte zomersproetjes, all year long!

Instagram-It-Yourself: in 3 stappen naar perfecte zomersproetjes, all year long!

Het einde van de zomer is in zicht, en dat betekent dat ook zongebleekte haren, gebruinde huidjes en zomersproetjes aan hun laatste adem toe zijn. Maar wat als je de zomer nog wat langer bij je kon houden?

Sproetjes. Sommigen hebben ze van nature, anderen bezitten ze helemaal niet. Sommigen haten ze, anderen vinden ze geweldig. Wat jij er ook van denkt, één ding is zeker: op Instagram zijn sproetjes al een tijdje populair, al heeft niet iedereen van nature een freckled face. De oplossing? Geef jezelf sproeten! Je hoeft er de zon niet voor te zien, het kan elke dag of juist niet, en je beslist zelf hoe en waar je de sproetjes zet. Nu, je wil er natuurlijk niet direct uitzien alsof je met een stift random stippen op je gezicht gezet hebt, en da’s waarom ik een makkelijke tutorial van twee stappen klaar heb voor jou.

Je hebt helemaal niet veel nodig om fake freckles te maken: een wenkbrauwpotlood en een make-upsponsje. What to do? Simpel: met het wenkbrauwpotlood zet je puntjes op de plaatsen waar je sproetjes wil. Enkele tips:

  1. Begin bij je neus. Dat is de plaats waar sproeten van nature het vaakst voorkomen. Van daaruit kan je verdergaan naar je wangen en voorhoofd, de plaatsen waar de zon het meest je gezicht bereikt.
  2. Zet niet elke stip met dezelfde kracht. Zo vermijd je dat je met 30 identieke bolletjes op je gezicht rondloopt. Sproeten zijn niet symmetrisch of perfect.
  3. Als je alle sproetjes gezet hebt, gebruik dan nog even je make-upsponsje om over de sproetjes te ‘deppen’. Dat zorgt ervoor dat de kleur minder dik op de huid ligt en dat die beter blendt met je foundation.

Zo, drie makkelijke tips om zonder meer het hele jaar door sproetjes te rocken. Keep the summer alive!

Tekst: Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.