Home FASHION & BEAUTY Fashion Catwalk-It-Yourself: wit, wijd en comfy, het perfecte zomeruniform

Catwalk-It-Yourself: wit, wijd en comfy, het perfecte zomeruniform

Er zijn zo van die dingen die iedereen in z’n kleerkast zou moeten hebben hangen, en een lang wit hemd is er daar één van.

Het is zowat duizend graden op het moment dat ik dit schrijf en ik wil niets liever dan in een zwembad zitten met een koude cocktail (iets met ananas, als dat kan), maar jammer genoeg heb ik straks plannen, en ik ben niet van plan om naakt over straat te gaan. Tenminste, niet tot ook vrouwen dat kunnen en #freethenipple geen ding meer hoeft te zijn. Gelukkig zijn er in afwachting daarvan ook opties om je luchtig te kleden, en één van mijn favorieten daarvoor is het lange witte hemd. (foto: Instagram @paulienriemis)

Er zijn zo van die dingen die iedereen in z’n kleerkast zou moeten hebben hangen, en een lang wit hemd is er daar één van. De manieren waarop je het kan dragen zijn eindeloos, en met een beetje combineerwerk ga je zo van de beach bar naar de kantoorkantine.

Beach bar in the city vibes

Charlotte De Lange

Credits: Charlotte De Lange voor Enface’DL

Je hoeft helemaal niet naar een exotisch strand te trekken om je vakantieoutfit uit de kast te halen: een wit, wijd hemd kan ook gewoon voor de summer in the city. Het beste aan zo’n hemd is dat je in feite aan één item voldoende hebt om een outfit te maken. Gewoon een paar chunky sandalen er bij en hop, you’re done! Ik vind het zelf ook heel cool om, bijvoorbeeld voor citytrips, een wit hemd te combineren met stoerdere schoenen, zoals Dr. Martens. Merk op dat ik het ook to-taal niet over broeken heb gehad: als je je hemd lang genoeg koopt heb je dat helemaal niet nodig, en elk kledingstuk gespaard op warme plakdagen is een overwinning op zich. En als het toch nodig is, doet een gescheurde jeansshort wonderen!

Easy, breazy, office chic

Yep, ook on the job kan je een lang, los hemd aan. Geef toe, wat schreeuwt er meer professionaliteit dan een witte button-up? De key is om hier net iets meer te accessorizen, zodat het meer lijkt dan een hemd dat je aantrok voor je walk of shame na je onenightstand.  Een goeie hak werkt altijd, maar ook met sneakers kom je een heel eind. Populair nu is om een korsetriem boven zo’n hemd te dragen, zo creëer je een taille in je silhouet. Oh, en als je hemd nét te kort is om fatsoenlijk mee aan je bureau te zitten, speel dan met volumes door het bijvoorbeeld te combineren met een culotte (very high fashion), of met een gewone jeans als het eens iets minder mag zijn. De opties met zo’n hemd zijn legio, en je hoeft niet eens in te boeten aan comfort. Ik weet al wat mijn uniform voor deze zomer wordt!

1 / 7
NYFW
Natalie Joos
Elle NL
DKNY
Diego Zuko
NYFW
NYFW

Bron: Pinterest

Natalie Joos
Natalie Joos

Bron: Pinterest

Elle NL
Elle NL

Bron: Pinterest

DKNY
DKNY

Bron: Pinterest

Diego Zuko
Diego Zuko

Bron: Pinterest

Tekst: Joppe De Campeneere

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.